Kulturhusleder Karl Johan Gundersen.

Måtte avlyse forestilling i februar – nå er utstyret endelig på plass

Skrevet av Kent Olsen
14.03.2019 08:58 - OPPDATERT 14.03.2019 09:58

KULTUR: 9. februar i år måtte Karmøy Kulturhus avlyse forestillingen «Verda er ein skandale» bare timer før den begynte på grunn av problemer med utstyret i salen.

– Det viste seg at det var forskjellige ting som rett og slett ikke sceneansvarlig ville godta, forteller Gundersen, som synes det var forferdelig trist å måtte avlyse.

Etter avlysningen har kulturhuset sett på forskjellige løsninger, og har fått byttet en bom som ikke var tykk nok, og satt på nye klemmer på sidegardinene, samt borrelås på gardinene.

–Vi har gått over alt med sikkerhet og hatt Westcon Løfteteknikk på plass og sett at det er i orden. Vi har også hatt besøk av Haugesund Teater og fått godkjenning, forteller Gundersen, som nå igjen er klar til å ta imot regionteateret.

– Den første forestillingen med dem er i desember. Da kommer de med et stykke som heter «Korps» som er skrevet av Knut Nærum, som handler om livet i et korps, forteller han.

Egentlig fikk Gundersen beskjed om at det var for liten plass til den forestillingen også.

– Men så har de funnet ut at de skal klare det likevel. Vi er spente, smiler han.

Det blir dog ikke satt opp ny forestilling med stykket «Verda er ein skandale».

Viktig å få det på plass

Å ha det rette utstyret på plass er veldig viktig for samarbeidet med Haugesund Teater, forteller Gundersen videre, og setter stor pris på at de har forestillinger på Åkra.

Derfor vil de gjøre alt for å komme oppi lignende situasjoner igjen.

Men det er likevel begrensinger med scenen, mener Gundersen.

– Den er altfor liten til den delen av kulturhuset som foregår her. Når kulturskolen skal ha sine større ting så må de til Festiviteten for å få dimensjoner nok. Det synes vi er trist at de må ut av kommunen. Det skulle vi gjerne hatt i kommunen, så vi trenger en storstue, sier han klart og tydelig.

Fått på plass teleslynge

I tillegg til sceneoppgraderingen har kulturhuset også fått på plass teleslynge i salen.

– Det er for de som hører dårlig så er det en mulighet til å koble seg opp direkte med høreapparatene sine, avslutter Gundersen.

Les alt om:

Kultur Karmoynytt