Utenfor biblioteket ble det tent lys som formet et hjerte. Foto: Ida Kristin Vollum

Markerte verdensdagen for forebygging av selvmord

Skrevet av Kent Olsen
11.09.2019 13:57

Tirsdag kveld hadde Karmøy folkebibliotek åpen kveld.

KOPERVIK: I samarbeid med avdeling for folkehelse i Karmøy kommune markerte Karmøy folkebibliotek verdensdagen for forebygging av selvmord med åpen kveld tirsdag kveld.

– Publikum fikk anledning til å tenne lys utenfor for å minnes de som har valgt å forlate oss, og inne i lokalene var det satt opp en tavle der alle kunne skrive sitt ord for håp, forteller biblioteksjef Hanne Mulelid til Karmøynytt.

Tove Virata Bråthen ga i fjor ut boka «Fasetter av sorg», og under markeringen hadde hun og niesen Eva Therese Bråthen samtale om temaet «Å miste noen i selvmord – erfaringer med sorgen og det å leve videre».

– Tove og Eva hadde en fin og sterk samtale om hvordan det er å leve med sorgen, hvilke erfaringer de har gjort seg og hva samfunnet rundt kan gjøre for å lette prosessen for de som har det vondt, forteller Mulelid.

Etterpå hadde kommuneoverlege Katrine Marie Haga Nesse et innlegg der fokuset var rettet mot håp.

– Biblioteket er en arena for samtale og debatt, og skal avspeile det som skjer i samfunnet rundt oss. Derfor er det viktig å være med å bidra til å sette fokus på tema som selvmord og psykisk helse, et tema som involverer mange personer i lokalsamfunnet vårt, sier biblioteksjefen.

Eva Therese Bråthen og Tove Virata Bråthen holdt foredrag. Foto: Ida Kristin Vollum