Leserinnlegg:

Mangel på riktig prioritering


Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir utrykk for skribentens meninger og holdninger. Du kan sende inn leserinnlegg til oss i Karmøynytt her.

Som lokalpolitiker har vi valgt å ta på oss en jobb for innbyggerne. Ett arbeid som er oppe til vurdering hver eneste dag. Alle vi har møtt som lokalpolitikere bruker tid, energi og er genuint opptatt av å utvikle kommunen. Men ikke i saken om Åkra skole!

Om kort tid er Rogfast blitt et faktum, Utsira nord står på trappene og vi går mot et styrt strøm underskudd om vi ikke tar et eller annet grep. Vi står nå sammen for at arbeidsplassene skal komme til de tre flotte byene våre, bygdene våre og fastlands-Karmøy.

Vi må sammen sikre boligutvikling i alle soner og øke takten innen næringslivet gjennom å satse på JA holdningen! Her vil satsingen på utdanning, kompetanse og ikke minst psykisk helse være avgjørende. Spesielt i søkelyset av de siste hendelser kan vi ikke lenger vente på en altfor lang investeringsportefølje i Karmøyskolen.

Skammelig på Åkra Skole

Vårt felles store hjertesukk er en 110 år gammel skole plassert i Åkra sentrum. Eldst i kommunen og som mange har lukket øynene til. Det er for mange som ikke har tatt innover seg den store forskjellen vi nå har i Karmøyskolen.

Skolen er langt under de nasjonale retningslinjer for uteareal. Gangene er små og trange, det mangler grupperom, møterom og klasserom med tilstrekkelig størrelse. Skolen har bratte trapper, dårlig luft og egner seg svært dårlig til moderne skoledrift. I tillegg er det svært kostbart å holde riktig temperatur. Kommunen har de siste årene brukt hundrevis av tusen
kroner på tiltak som kun er der for midlertidig sikring, taket i gymsalen, takplater i korridorene og mere. Neste ut er hoved taket til flere millioner kroner.

Selv om logoen på jakkene våre ikke er lik, står vi sammen for å vise at vi er her for lokalbefolkningen.

Jeg har arbeidet med det her i 9år – som engasjert karmøybu, FAU medlem og far til barn på skolen. Det er ypperlig å se at jeg ikke er alene om å se hvordan denne skolen har blitt ned prioritert gjennom årene, sier Arne Ferkingstad, sammen med Ole Markus Sandhåland og Ørjan Fjellkårstad, som har vært politisk representant for Åkra skolen de siste 4 årene.

Her skal vi sammen påse at det ikke blir nye forsinkelser eller utsettelser og at vi klarer å etablere en god skole sammen med det flotte idrettslaget som er nærmeste nabo til den nye skoletomten.

Vi har sett hvordan både lærerene og elevene har det. I sammenligning med mange andre skoler er Åkra barneskole uten tvil den som gir oss mest vondt i magen.

Når innbyggerne går til valglokalene må man huske at vi trenger din hjelp for å kunne sikre likhet og forutsigbarhet. For næringslivet, for barnehagene og skolene. OG SPESIELT Åkra barneskole.

Ørjan, Ole Markus og Arne Som stiller til valg for SP, Karmøylista og FRP