Aleksander Hauge, Roger Pedersen og Geir Halleland

Lokale cowboyer deler scene for første gang

Skrevet av Øystein Merkesvik
08.03.2019 14:45 - OPPDATERT 08.03.2019 15:45

NORHEIM: - De er bautaer begge to, på hver sin måte, sier Roger Pedersen og holder armene godt rundt artistene, Aleksander Hauge og Geir Halleland.

Pedersen som er kulturhusleder på Norheim har samlet to av Karmøys største høvdinger innen for musikk og kulturliv til konsert på kulturhuset torsdag 28 mars. Dermed skal de to som gjennom mange år har markert seg på hver sine arenaer i inn og utland, stå på samme scene for aller første gang.

– Jeg ble stolt og ydmyk over å bli spurt om dette. Ikke minst sammen med Aleksander som har hatt stor suksess i mange år, sier Halleland.

Selv om de to aldri har stått på samme scene tidligere kjenner de hverandre godt.

– Jeg ble først kjent med Aleksander gjennom min far. De to hadde mye felles å snakke om når det gjaldt Amerika, forklarer Halleland som i år kan feire 30 år som countryartist på fulltid.

Direkte fra Nashville

Mandag kom han hjem fra Nashville der han har spilt inn fire nye låter i studio. I tillegg ble det flere opptredener på legendariske scener i countryens hovedstad under oppholdet. 

– Det gjør voldsomt inntrykk og det må fordøyes noen måneder etter at jeg kommer hjem, sier han.

Geir Halleland på scenen i countryens mekka, for en ukes tid siden. Foto: Privat

Vel hjemme starter øvelsene sammen med Aleksander Hauge på konserten som skal holdes om knappe tre uker. «Malmgubben» fra Visnes som alltid har et prosjekt på lur og som den siste uka har turnet med hele ti konserter på sykehjem rundt om i Karmøy. I forbindelse med konserten blir de to omtalt som «To ekte cowboyer fra Haugalandet», noe Hauge føler seg godt bekvem med.

– Jeg har ikke vært cowboy, men jeg har vært oppe i mange coweboy-situasjoner, sier han og ler godt.

Roots i genene

Han har roots-musikken i genene og har skrevet og fremført et stort antall låter under sine mange opphold i Amerika og Alaska.

Pedersen som hadde ideen til konserten er forundret over at ingen tidligere har tenkt tanken om å føre Hauge og Halleland sammen på scenen tidligere.

– Grunnen til at jeg kom på disse to er at det er artister som har dedikert det musikalske livet sitt til roots-sjangeren. De er jordnære, det handler om levd liv, det handler om de gode fortellingene, de gode historiene og den flotte musikken. Ja, det handler om musikk som er rett fra hjertet, ikke noe snikk-snakk, utdyper Pedersen.

Billettene rives bort

Han blir selv med som gitarist på konserten og gleder seg stort til konserten som allerede før den er markedsført nærmer seg utsolgt.

– Det er bare tretti billetter igjen, så her kommer det til å bli ventelister, sier han.

De neste ukene skal artistene bruke på sette sammen låter og tekster som skal fremføres for publikum på Norheim Kulturhus.

– Det blir en slags fortelling med sanger innimellom. Vi kommer til å spille sammen, men vet enda ikke om vi synger samtidig. Det vil øvelsene de neste dagene vise, sier Geir.

I likhet med Aleksander føler han seg trygg på at de kommer til å utfylle hverandre godt på scenen.

– Det er helheten som er det fantastiske her. At vi har fått med oss Roger på gitar gjør det bare enda bedre, understreker han.

 

Les alt om:

Karmoynytt