Arkivfoto. Foto: Åsmund Clausen.

Livsviktig Avaldsnes-seier

Skrevet av Åsmund Clausen
24.08.2019 17:16

Avaldsnes var i cupfinalen i 2013, 2015 og 2017. Onsdag røk drømmen om nok en cupfinale, da Vålerenga ble for sterke i hovedstaden, og nå handler alt seg om overlevelse i Toppserien for Avaldsnes. Første motstander på veien mot sikker plass var Røa lørdag.

FOTBALL: Avaldsnes åpnet kampen best, og var det førende laget det første kvarteret, men presset ebbet ut i en lang stillingskrig, der ingen av lagene maktet å skape noen store målsjanser. Det var helt til to minutter på overtid. Nilsen i Røa-målet slår et dårlig utspill rett i bena til Giovanna. Hun prøver lykken med en chip fra 30 meter. Ballen dalte ned mot tverrliggeren, og Røa fikk avverget.

Andre omgangen startet som den første. Avaldsnes kontrollerte, og etterhvert fikk deg også hull på byllen. 19 år gamle Ylinn Tennebø plukket opp ballen på sekstenmeteren, og med venstrefoten trillet hun ballen helt nede ved stolperoten. En vakker, og ikke minst viktig, scoring for hjemmelaget. 

- Det var så mye adrenalin, at jeg husker ikke helt hva som skjedde, ler målscorer Tennebø til Karmøynytt etter kampen. 

Tennebø fikk også skryt fra sjefen etter kampslutt.

- Vi hadde med oss Ylinn til Tyrkia i vinter, og vi så allerede da hva som bodde i hun. Etter at hun kom hit, har hun tatt nivået veldig fort. Hun er en spiller som alltid spiller med hjerte langt utenpå drakten, og det er veldig artig å se, sier en fornøyd Thomas Dahle. 

Det ble en nervepirrende siste halvtime på Skeie, men Avaldsnes hadde god kontroll defensivt, og Røa klarte aldri å true ledelsen nevneverdig. Dermed ble alle tre poengene igjen på Karmøy.

- I dag vil jeg trekke frem kollektivet, for det er solid. Jeg synes vi treffer bra på kampplanen. Viss jeg skal trekke frem noen, selv om jeg ikke har sett kampen igjen, så synes jeg begge stopperne er solide i dag. Vi slepper til veldig lite skudd, og jeg synes vi er dyktige til å ta ut Røa i de fasene der Røa er god. 

Han legger heller ikke skjul på at di har hatt ekstra fokus på det defensive.

- Vi jobber mye med den defensive strukturen våres, både høyt og lavt press. Så jobber vi også mye med balansen i laget våres, og at vi har forsvaret i takt så mye som mulig. Det synes jeg vi lykkes brukbart med i dag.

Nå har Thomas Dahle lagt cup-exiten bak seg, og tenker bare Toppserie.

- Vi skulle gjerne vært med videre i cupen, men når vi først er ute av cupen og kan vi bare fokusere på serien, og det blir tøft nok det. Vi må framstå som det her fremover også, og kanskje enda litt bedre.

Nå venter det pause for Avaldsnes, før turen går til Hamar og Fart 7. september.