Geir Sommerfeldt. Arkivfoto

Legger ned Sommerfeldt bilsenter


NÆRINGSLIV: – Det er mange som snakker om at de kunne tenke seg å gjøre noe annet, men våger ikke å ta steget. Nå våger jeg å gjøre det og kaster meg ut på dypt vann, forteller en åpenhjertig Geir Sommerfeldt til Karmøynytt.

Etter 45 år som bilselger har han valgt å si opp leiekontrakten i lokalene han har hatt på Åkra siden april i fjor. De 30 bilene som står til salgs skal bort i løpet av kortest mulig tid og 58-åringen tar deretter fatt på nye utfordringer.

– Jeg har jobbet med dette i hodet mitt i flere år og kunne tenke meg å gjøre noe annet, sier han.

Hjulpet mange

Allerede som 13 åring begynte han å selge biler i Skudeneshavn sammen med faren. Deretter ble det Sommerfeldt bilsenter, som etterhvert ble en institusjon å regne på Sør-Karmøy. Sommerfeldt har alltid gått sine egne veier i bilbransjen og har i mange år gitt bort biler på julaften, holdt konserter for kundene og bidratt aktivt med konserter og aktiviteter i Skudenes.

– Det har vært råkjekt å drive på med bil og jeg har truffet mye folk. Gjennom bilsenteret har jeg fått muligheten til å hjelpe mange, noe som har vært viktig for meg, understreker Sommerfeldt.

– Utfordre meg selv

Men alt har sin tid, og nå er han trygg på at den rette avgjørelsen er tatt.

– Jeg har lyst til å utfordre meg selv og gjøre noe annet, sier han energisk.

Hvilke konkrete planer som foreligger fremover holder han inntil videre for seg selv. Ideene er uansett mange og hjertet banker som alltid litt ekstra for hjembyen der han blant annet har stått i spissen for Sommergospel i 30 år.

– Jeg ønsker å være med å skape noe for andre. Og jeg er fortsatt en sterk Skudenespatriot, sier han med et smil.

Gode samtaler

Han legger ikke skjul på at det stadig har blitt mer og mer krevende å jobbe i bilbransjen. Marginene krymper samtidig som forventningene til oppfølging hos kundene øker.

– Det var en kunde her en dag som spurte om jeg var dem mest seriøse bilselgeren på Karmøy. Han hadde hørt at jeg ordnet opp dersom det var noe. For meg har det vært veldig viktig å ordne opp etter seg og ha kontroll på alt. Men jeg har nok vært for snill og ikke tjent penger på det, medgir Sommerfeldt som føler han har fått godt betalt på flere andre områder gjennom virksomheten.

– Jeg har truffet mye kjekke folk og fått veldig mange gode samtaler på kontoret. Det er mange som har mye å bære på og da er det godt å kunne være tilstede, sier han.

– Føler at jeg lever

Siden flyttingen til Åkra for mindre enn et år siden har han solgt 195 biler til kunder over hele landet, og gjennom en 45 år lang karriere anslår Sommerfeldt at han har solgt mellom 8.000 til 9.000 biler gjennom virksomheten. Om få år kunne han gått av med pensjon og roet ned etter et hektisk yrkesliv, uten at dette er noe som frister 58-åringen nevneverdig.

– Jeg har sagt at jeg holder gjerne på i 20 år til med noe annet. Jeg liker at det skjer noe rundt meg, og det er da jeg føler at jeg lever, sier han.

Så langt har det meste handlet om bil i livet til Geir Sommerfeldt. Dette bildet ble tatt på Syre da to år gamle Geir fikk sitte på panseret til pappa Alf Magne Sommerfeldt sin lastebil.

Les mer om:

Karmoynytt