Lars Sørvik under innspillingen av «Datoen» på Åkra. Foto: Monster/NRK.

Lars (63) fra Åkra fortalte livshistorien sin i beste sendetid

Skrevet av Ann Margit Grønstad
18.02.2020 17:51 - OPPDATERT 21.10.2020 10:40

Lars Sørvik sin livshistorie rullet i går over skjermen i dokumentarserien «Datoen» på NRK.

ÅKREHAMN: 6. februar 1957 ble det født 188 barn i Norge, og ett av dem var Lars Sørvik fra Åkrehamn. I går fortalte han livshistorien sin på NRK, sammen med Sven Nordin og Dag Bøgeberg i «Datoen».

I denne dokumentarserien blir man kjent med livene til tre forskjellige personer som er født på samme dag, og Sørvik fikk tilbudet om å være med i form av et brev som dumpet ned i postkassen.

— Det kom et brev i postkassen for rundt et år siden. Jeg tok det ikke så tungt, og kastet brevet. Men så ringte de fra Monster, og så ble det til at jeg var med, forteller Sørvik, og legger til at han måtte overtales litt. 

I går kveld kunne han se resultatet av opptakene som ble gjort hjemme hos han og konen på Åkra. 

— Det var jo litt spesielt å se seg selv på TV, men det var spennende å se hva det ble til, sier Sørvik. 

Har fått fine tilbakemeldinger

I «Datoen» forteller Sørvik om oppveksten på Åkra under harde kår og fattigdom, og veien videre til der han er i dag, hvor han har alt han trenger og føler seg rik på mange måter med familien sin rundt seg. 

Sørvik hadde ikke noe i mot å dele livshistorien sin med så mange.

— Det gikk helt greit. De har satt det veldig fint sammen, synes han, og forteller at fine meldinger har strømmet på fra både kjente og ukjente som har sett programmet. Men ellers har han ikke fått følt så mye på «kjendislivet».

— Kjendis? Nei, jeg har ikke merket så mye til det enda. Jeg har ikke vært utenfor døren enda, men kanskje i morgen, humrer åkrabuen. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.