HØYDEPUNKT: Lagleder i Avaldsnes, Karin Larsen, forlater Avaldsnes etter cupfinalen, hun skal nå jobbe i NFF med aldersbestemte jentelandslag.

Laglederen forlater Avaldsnes

Etter to år i klubben, ville Larsen gjerne bo nærmere døtrene sine som holder til i Oslo. Da NFF fikk greie på at Larsen skulle flytte østover ga de henne tilbud om jobb på østlandet.

– Jeg blir nå engasjert i aldersbestemte jentelandslag, nærmere bestemt J17, J19 og J23. Det er fortsatt litt uklart hva jeg skal gjøre, men det blir nok litt det samme som jeg har gjort her i Avaldsnes, sier Larsen.

Blant oppgavene Larsen har hatt i Avaldsnes er å ha kontroll på utstyr, reiselogistikk og behandlinger.

– Jeg har vel egentlig ansvar for det meste som ikke har med sport og gjøre. Jeg er som den syvende mor i huset, jeg holder oversikten over det meste. I Avaldsnes har vi spillere fra flere verdensdeler, og da hjelper vi dem med å finne seg til rette og fikse seg bolig og slikt. Også kan det av og til være lettere for jentene å prate med meg enn med den sportslige ledelsen, dersom det skulle være noe. Jeg har rett og slett vært et bindeledd mellom ulike parter i klubben, sier Larsen.

Uken etter cupfinalen venter det første oppdraget i den nye jobben for Larsen.

– Det er noe som heter morgendagens spiller, det er en samling for en gjeng unge, lovende fotballspillere. Lokale Karina Sævik er blant dem som skal være med på samlingen, sier Larsen.

En innovativ klubb

Selv om Larsen gleder seg til å ta fatt på den nye jobben, så gruer hun seg også til å forlate Avaldsnes og Karmøy.

– Først og fremst så blir det tøft å forlate menneskene her. Både folk i og rundt klubben og folk i bygda, sier Larsen.

I løpet av de to årene Larsen har vært i klubben, har høydepunktene stått i kø, spesielt den siste tiden.

– Jeg er veldig ydmyk og takknemlig for at jeg har fått vært med på reisen til Avaldsnes. Det har vært stort å være med på den suksessen klubben nå har hatt, og at vi har kronet denne sesongen med en sølvmedalje.

Larsen forteller at hun tenker på Avaldsnes som en innovativ klubb.

– Det er en annerledes klubb. Avaldsnes tør å satse, sier Larsen.

På lørdag har Avaldsnes muligheten til å krone sesongen med enda mer edelt metall. Da venter Lillestrøm i cupfinalen på Telenor arena.

– Det er god stemning i laget foran årets siste kamp. Det er klart at en cupfinale er stort for alle i klubben. Det er dette vi har jobbet mot i hele år, og nå nærmer det seg, sier Larsen.

Stor interesse

Klubben har store planer for helgen, og det blir arrangement både i forkant av finalen, på fredagen, og på lørdagen etter at cupmedaljene er delt ut.

– På fredag blir det live-sending, og på lørdag kommer spillerne og støtteapparatet for å feire med supporterne etter banketten, sier Larsen.

Både Oldemannslauget og andre Karmøybuere tar turen over fjellet til helgen for å få med seg cupfinalen, hvor Avaldsnes kan skaffe seg et historisk cupgull.

– Vi har 80 plasser til lørdagens feiring, og disse plassene ble fullt opp i løpet av to dager, så interessen for denne cupfinalen er stor, forteller Larsen.

Les mer om:

Sport Karmoynytt