Geir Arne Sjursen sammen med Pietro Majnoni Guicciardini i Toscana. Foto: Privat

Lager vin sammen med prins i Toscana

Skrevet av Øystein Merkesvik
02.11.2018 07:48 - OPPDATERT 02.11.2018 08:48

LANSERING: Geir Arne Sjursen fra Kolnes er nok en gang aktuell med lansering av egenprodusert vin fra Italia. Klokken 12.00 i formiddag slippes den nye vinen i BU-utvalget til vinmonopolet.

Vinen som er den tredje i rekken til det norske markedet har Sjursen laget sammen med prins Pietro Majnoni Guicciardini i Toscana.

– I samarbeid med han har jeg selektert en vin laget på tre ulike tradisjonelle druer fra denne regionen på hans gård, og vinen er selvsagt økologisk. Denne vinen kommer til å hete Nudo Chianti Superiore 2016, og det er kun laget opp 1.200 flasker av denne vinen med denne årgang. Så dette blir en limited edition, forklarer Sjursen.  Les også: Solgte 3.000 flasker av eget vinmerke

Lokalt samarbeid

I forbindelse med lanseringen har kolnesbuen samarbeidet med Tor Gismarvik i firmaet Vincompaniet på Karmøy om import av vinen. Kristoffer Vincent Hansen har i likhet med tidligere stått for utforming av etikett på flasken. 

– For ett år siden hadde jeg ikke sett for meg å allerede ha lansert tre viner på så kort tid. Men på grunn av god mottakelse og stor interesse har jeg våget å satse enda mer. Så dette er gøy, sier han til Karmøynytt.   På grunn av de mange Italia-prosjektene er Sjursen invitert til den Italienske ambassaden i Oslo i slutten av november.

– Det er hyggelig når mitt arbeide blir lagt merke til utenfor distriktet, sier Sjursen som blant annet driver mat og vinturer, matkurs og mat og reiseblogg.  Se Geir Arne Sjursen egen film fra gården til prins Pietro øverst i artikkelen. 

Vinen som lanseres i dag.

Les alt om:

Karmoynytt