Ladet opp til budsjettkamp i syden

GRAN CANARIA: Neste uke legger posisjonspartiene i Karmøy kommune frem sitt forslag til budsjett for 2016. For tidligere varaordfører i Karmøy, Susan Borg, blir det interessant lesning. For etter en liten runde i tenkeboksen etter årets valg, er Borg nå motivert og ikke minst forberedt på fire år i opposisjon.

– Det er uvant for jeg har ikke vært i opposisjon før . Jeg har vært med å bestemme, men nå er vi vaktbikkjene for Arbeiderpartiet. Vi skal passe på at de holder sine valgløfter, men vi kommer til å søke samarbeid og dialog på tvers av partiene, sier Borg.

I hele november har Susan Borg vært på Gran Canaria i forbindelse med jobben som artist. Hun har likevel ikke nytt livets glade dager på ferieøya.

– Jeg har satt av tid hver dag til å jobbe med politikk og ikke minst har jeg jobbet mye med budsjettforslaget til Fremskrittspartiet, sier Borg.

Nest størst

Med 19,7 prosent av stemmene er det liten tvil om at Susan Borg og Fremskrittspartiet er meget populær på Karmøy. Som nest største parti hadde hun håpet på å få mer uttelling for den politiske størrelsen

– Jeg var meget skuffet etter valget. Vi var ikke flinke nok til å få frem våre saker. De borgelige hadde også flertall, og hadde ikke KrF gått over til Arbeiderpartiet hadde situasjonen sett annerledes ut. Jeg må ta til etteretning at systemet er slik det er og Jarle Nilsen gjør en god jobb som ordfører. Men jeg tenker også på at vi var nest størst, og jeg må innrømme at jeg gjerne skulle vært varaordfører.

Les mer om:

Tv-haugaland Karmoynytt