Alf Magne Grindhaug (KrF).

«La oss feire mangfoldet!»

Skrevet av Alf Magne Grindhaug
20.03.2020 09:55

Lørdag er verdensdagen for Downs syndrom. Det er på tide å ta rockesokkene på og feire mangfoldet!

LESERINNLEGG: Vi i KrF ønsker oss et samfunn med plass til alle! Mangfold er grunnleggende positivt. Vi mener at alle mennesker er like mye verdt, uavhengig av hvor mange kromosomer en har. Derfor markerer vi verdensdagen for Downs syndrom med å ta på oss to ulike sokker – rockesokker – nettopp for å feire mangfoldet. Det vil jeg oppfordre alle andre til å gjøre også!

Flere partier ønsker nå å tilby tidlig ultralyd og den såkalte NIPT-testen, en blodprøve som blant annet kan avdekke Downs syndrom. Det ønsker ikke vi i KrF. Vi er redde for at dette kan bidra til å skape et sorteringssamfunn hvor noen mennesker blir luket ut blant annet basert på om de har Downs syndrom eller ikke. 

Langt færre barn med Downs syndrom blir født i Norge i dag enn tidligere. Ni av ti kvinner velger abort dersom de får vite at barnet de bærer har Downs syndrom. 

I Danmark har antallet barn født med Downs syndrom blitt halvert siden 2005. Fortsetter det i dette tempoet vil det ikke fødes barn med Downs syndrom i 2030 i Danmark.

Sånn vil ikke jeg ha det. Jeg vil ha et samfunn med plass til alle. Bli med og feire mangfoldet!

Alf Magne Grindhaug
Varaordfører (KrF) Karmøy

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.