Alf Magne Grindhaug.
LESERINNLEGG:

La oss feire mangfoldet!

Mandag er verdensdagen for Downs syndrom. Det er på tide å ta rockesokkene på og feire mangfoldet!


Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir utrykk for skribentens meninger og holdninger. Du kan sende inn leserinnlegg til oss i Karmøynytt her.

Vi i KrF ønsker et samfunn med plass til alle! Mangfold er grunnleggende positivt. Vi mener at alle mennesker er like mye verdt, uavhengig av hvor mange kromosomer en har. Derfor markerer vi verdensdagen for Downs syndrom med å ta på oss to ulike sokker – «rockesokker» – nettopp for å feire mangfoldet.

Dette oppfordrer vi alle andre til å gjøre også! Flere partier kjemper for å tilby tidlig ultralyd og den såkalte NIPT-testen, en blodprøve som blant annet kan brukes til å avdekke Downs syndrom. Vi i KrF ønsker ikke dette. Vi er redde for at slike tilnærminger vil bidra til å skape et sorteringssamfunn hvor noen mennesker blir luket ut blant annet basert på om de har Downs syndrom eller ikke.

Langt færre barn med Downs syndrom blir født i Norge i dag enn tidligere. Ni av ti kvinner velger abort dersom de får vite at barnet de bærer har Downs syndrom. I Danmark har antallet barn født med Downs syndrom blitt mer enn halvert siden 2005. Fortsetter det i dette tempoet vil det ikke fødes barn med Downs syndrom i 2030 i Danmark. Vi ønsker ikke at det skal ende slik hos oss.

Vi ønsker fortsatt å være en del av et samfunn hvor det er plass til alle, et samfunn der alle mennesker har samme verdi. Vi oppfordrer alle til å bli med og feire mangfoldet førstkommende mandag. Blir du med på laget?

Av Alf Magne Grindhaug, på vegne av arbeidsutvalget (AU) i Rogaland KrF.
 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.