Skuespiller Marco Thomas spilte kunstmaleren Conrad under dagens byvandring med teatervri.

Kunstmaleren Conrad inviterte til sommerens siste byvandring

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
28.07.2019 18:49 - OPPDATERT 29.07.2019 20:03

- Man får møte folk på en veldig nær måte og åpne øynene deres for noe nytt, forteller skuespiller Marco Thomas.

Hver søndag i juli har profesjonelle skuespillere tatt med seg nysgjerrige publikummere på en tidsreise i Skudeneshavns historie. De oppdiktede rollefigurene har gjennom sine historier vist publikum hvordan livet i byen var for flerfoldige år siden. 

I dag var det kunstmaler Conrad, spilt av skuespiller Marco Thomas, sin tur til å fortelle sin historie. 

- Han er jo en kunstfigur, Conrad. Så han selv fantes ikke i 1914, men det er godt mulig det var noen lignende her på den tiden, smiler Thomas etter endt byvandring. 

Les også: Byvandring med teatervri i Skudeneshavn

(Saken fortsetter under bildet.)


Mange benyttet den fine sommerdagen til byvandring gjennom Skudeneshavn. 
For skuespilleren har det vært spennende og lærerikt å få spille kunstmaleren. Han legger ikke skjul på at dagens opptreden skiller seg ut fra å spille teater på scenen. 

- Jeg synes dette er så spennende som skuespiller, for jeg trengte å lære replikker og tekst, men samtidig var det nesten som et studie, forteller han og utdyper: - Jeg kunne jo ikke snakke om dette uten å vite om det. Så jeg har lest en del om empire-stilen og slikt.

(Saken fortsetter under bildet.)


Små og store fulgte godt med da det ble fortelt om historien og livet i Søragadå før i tiden. 
Større mulighet for improvisasjon 
Thomas har lang fartstid i teaterbransjen og er utdannet både skuespiller og teaterpedagog. Til vanlig er han vant til å stå på scenen med et fast manus, men den nære og intime settingen rundt byvandringen har åpnet opp for større rom for improvisasjon for skuespilleren.

- Her har jeg muligheter for improvisasjon. Man har jo noe informasjon og replikker, men ellers kan man være kreativ. Det elsker jeg. Så kommer det jo også litt spørsmål underveis, forklarer Marco. 

- På scenen er vi kreative der også, men der er vi i en fast rolle i et fast teaterstykke, så det er litt annerledes, fortsetter han. 

(Saken fortsetter under bildet.)


Marcus Thomas i aksjon. 
Opplever byen på en ny måte 
Marco har selv tilbrakt mye tid i Skudeneshavn etter at han flyttet fra Tyskland til Norge. Når han tok på seg oppdraget med å spille kunstmaler Conrad begynte han å legge merke til detaljer med den gamle seilskutebyen som han før ikke hadde sett. Samme opplevelse håper han de som deltok på dagens tur fikk.  

- Som han ene i dag sa: han gikk jo så ofte gjennom Skudeneshavn, men han hadde ikke sett og tenkt på forbindelsen med empire-stilen for eksempel. Så det er kjekt når folk lærer noe underveis og ser ting på en annen måte, smiler Thomas. 

- Det at man kan være med å bidra til å skape noe slikt som dette er fantastisk. Jeg gjør gjerne dette igjen.