Kulturskoleelevene sprer glede til de eldre

Skrevet av Ann Kristin Andreassen
13.12.2017 13:40 - OPPDATERT 13.12.2017 14:40

KOPERVIK: Kulturskoleelevene skal i løpet av denne uken spille totalt tolv konserter. På kveldstid arrangerer de konserter i kirker og kulturhus mens på formiddagene besøker de ulike institusjoner i kommunen.

– Dette er tradisjon for oss, både når det er jul og om sommeren, forteller lærer ved Karmøy kulturskole, Christian Welde.

Kulturskolen blir godt mottatt på institusjonene og for de ferskeste elevene er dette en fin arena å vise seg frem på.

– Vi føler det blir veldig satt pris på at vi kommer hit. De eldre tar oss godt imot, og mange synger med og kan flere av sangene. Dette er også en grei scene for de ferskeste elevene våre. Det er en mindre arena og det oppleves mindre skremmende for mange.

– Hva kan du si om programmet?

– I dag var det veldig variert. Vi har over flere hundre pianoelever, så det pleier ofte å bli mye piano, men i dag var både fløyte, gitar, fiolin, piano, cello og sang representert. Variert og fint.

Setter pris på det

Institusjonskokk ved Kopervik bu- og behandlingsheim, Anne Kvalavåg, forteller at de eldre setter pris på besøket fra kulturskolen.

– Det så ut til å være veldig populært. Det var stappfullt i dag. De synes det er veldig kjekt å få besøk av unger. Det gjør jo at hverdagen blir litt annerledes, og de får oppleve noe mer enn å bare sitte oppe i stuen.

Julekonsertene blir avsluttet med institusjonsbesøk på Vea sykehjem torsdag 14. desember samt kveldskonsert på Karmøy kulturhus samme dag.

Les mer om:

Kultur Karmoynytt