Ytterst på Stong ønsker John Marton Thorsen nytt kulturhus.

«Kulturhus i Karmøy»

Skrevet av John Marton Thorsen
09.08.2019 08:39

MENINGER: En god del folk på Karmøy mener nok at vi har nok kulturhus i kommunen, og å få dem fylt opp kan være vanskelig til tider.

Men hvis vi først skal slå på stortromma og bygge nytt kulturhus, bør dette plasseres på Åkra. Sør-vest i Stong, der kommunen har en stor tomt, skulle passe utmerket. Der er det god plass for alt som skal til, blant annet parkeringsplasser både for biler og busser.

Den nye «motorvegen» vil bli en direkte forbindelse til kulturhuset for folk som kommer både nordfra og sørfra.

Snøhetta med Kjetil Trædal Thorsen i spissen må selvfølgelig inn som arkitekt for «mesterverket», som vil få Norges fineste sandstrender på den ene siden og storhavet på den andre siden.

Huset må jo ha et navn, Bølgen eller Havsus kan være egnet. Nei, det må utlyses en navnekonkurranse der vinneren får gratis billetter i 10-15 år.

Når det hele står ferdig, sammen med den nye «motorvegen», kan det med litt tåke i luften starte opp tåkeluren fra Geitungen, og på høst- og vinterkvelder kan mesterverket belyses med noen lynblink fra fyret på Utsira – det kan jo enkelt styres fra et par apper på mobiltelefonen. 

 

Med vennlig hilsen,

John Marton Thorsen.