F.v. Pål Bjerketvedt (generalsekretær i NFF), Karl Inge Tjoland, Monica Wold, Lisa Sævik Myre, Randi Rauan, Roald Alsaker og Håkon Andersen (sponsorsjef i BAMA). Foto: NFF

Koronavirus stopper regionens største fotballcup

Lørdag og søndag skulle flere tusen barn, unge og voksne innom Storhall Karmøy for å delta på cupen Eat, Move, Sleep. Nå er den avlyst.

AKTUELT: Sent fredag kveld besluttet Karmøy kommune å stoppe fotballturneringen Eat, Move, Sleep i Storhall Karmøy for å unngå økt smittefare.

Det skriver kommunen på sin Facebook-profil sent fredag kveld.

– Beslutningen er gjort med hjemmel i smittevernloven § 4.1 og er basert på en faglig vurdering. Vi beklager dette overfor alle som blir skuffet og har glede i fotballen og overfor alle frivillige. Karmøy kommune vil komme tilbake med hvordan man videre vil vurdere andre forestående større arrangementer, skriver kommunen.

Rundt midnatt skriver arrangørklubben SK Vedavåg Karmøy at de forholder seg til vedtaket som er besluttet.

– Vi beklager så mye til alle lag, men håper og tror at alle har forståelse for dette, skriver klubben.

– Veldig skuffende

I en kommentar til Karmøynytt skriver leder i hovedstyret i SK Vedavåg Karmøy, Frank Vea, at en respekterer avgjørelsen.

– Det er selvsagt veldig skuffende å få beskjeden, men det som skuffer mest er tidspunktet den kommer på når vi har vært på ball hele uken for å vite om noe sånt skulle skje. Nå gjør uansett smittevernlegen jobben sin som er til vårt alles beste og det må vi respektere, dette har ikke vært en enkel beslutning for han heller er jeg sikker på, skriver Vea.

Det blir likevel oppmøte for de frivillige i morgen.

[annonse]
– Nå møter vi frivillige i morgen tidlig, så får vi løse dette på en god måte for alle parter, skriver Vea, og legger til at det er for tidlig å si om det blir arrangert ny cup i denne omgang.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.