Arkivfoto fra fjorårets festival. Foto: Åsmund Clausen.

Kopervik Festival utsatt til september

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
08.04.2020 12:21 - OPPDATERT 08.04.2020 13:00

KOPERVIK: Kopervik Festival skulle etter planen gå av stabelen 11.-13. juni. I dag melder festivalen på sine Facebooksider at festivalen er utsatt til 3.-5. september. 

– I går kom beskjeden fra regjeringen at alle arrangementer som f. eks konserter, fotballkamper etc er forbudt til 15 juni. Det vil komme en ny oppdatering i begynnelsen av mai. Derfor har vi besluttet å utsette festivalen til 3-5 september. Det vil komme noen forandringer på artister, men vi lover at festivalen vil være like kjekk i år også, skriver festivalen på sine sider. 

– Vi var lettet over å få en avklaring, og den var som forventet, for en ser jo hvordan det har utviklet seg over de siste ukene. Vi var ikke overrasket over å få denne beskjeden, og det er greit å få noe å forholde seg til. Nå kan vi være mye mer konkrete i forhold til artistene, i stede for å avvente, forteller festivalsjef Robin Hult til Karmøynytt. 

Allerede godt i gang
Festivalen har over en tid nå vært forberedt på at det kunne bli aktuelt å utsette arrangementet. Allerede når Karmøynytt var i kontakt med festivalen i forrige uke hadde de begynt forberedelsene på en eventuell utsettelse. Det er de glade for nå. 

– Det er alltid en fordel å være forberedt. Vi begynte for en måneds tid siden å jobbe med dette. Da har vi sendt ut mail til artistene og spurt hvordan det ser ut for dem dersom denne helgen i september blir valgt, sier Hult og fortsetter: – Nå er det bare noen få brikker som mangler før vi er på plass med eventuelle nye artister til september. De fleste har vi fått avklaring på at kan stille. 

Han forteller at de håper at de fleste vil være fornøyd med programmet, men at publikum vil ha muligheten til å få pengene sine tilbake dersom de ønsker det. 

– Vi vil jo selvfølgelig tilby et program som alle kan være fornøyde med, men de som ikke er fornøyde vil da få pengene sine tilbake.