Onsdag 6. mai er det 20 år siden Birgitte Tengs ble funnet drept. Nå kan saken bli gjenopptatt.

Kommunen snudde - får parkeringsbevis

KARMØY: Karmøynytt har tidligere fortalt om Jannicke Sivertsen og hennes døtre som lider av hver sin muskelsykdom. Camilla på 19 år fikk muskelsykdommen Myasthenia gravis da hun var 16 år gammel mens Ida på fire fikk muskelsykdommen Limb-Girdle muskeldystrofi da hun var tre. Sykdommene gjør at de ikke kan gå langt, for musklene svekkes.

Likevel ga Karmøy kommune dem tre avslag da de søkte om parkeringsbevis for forflytningshemmede. Etter reportasjen i Karmøynytt sendte familien fra Skudeneshavn et brev til formannskapet og kommunens klagenemnd.

– Forrige uke fikk vi brev fra kommunen og oppi der lå det et parkeringsbevis. Vi er veldig lettet, for det har vært en kamp uten like. Vi er glade for at den er over. Det har tatt mye tid og energi, forteller Jannicke Sivertsen.

Oppfyller kravene

Karmøynytt har vært i kontakt med servicekonsulent i Karmøy kommune, Nina Apeland, som sammen med tre andre har valgt å omgjøre vedtaket.

– Vi fikk supplerende opplysninger som gjør at de oppfyller alle krav om å få parkeringstillatelse, sier Apeland.

Jannicke Sivertsen mener disse opplysningene har vært de samme hele tiden, men ser nå frem til en lettere hverdag.

– Før har vi måtte være to voksne når vi skal på sykehuset, så nå trenger ikke mannen min å ta seg fri for å være med på enkle undersøkelser.

– Men dette parkeringsbeviset gjelder kun for Ida?

– Ja, beviset hører til personen og ikke kjøretøyet. Så vi har fortsatt en jente igjen, så vi kommer til å sende en klage på henne også.

Les mer om:

Karmoynytt