Foto: NTB

Kommunen åpner opp for selvregistrering av koronatester

Personer som er fullvaksinerte trenger ikke lenger å bekrefte en positiv hurtigtest med PCR-test.

KORONA: Det opplyser kommunen på sine nettsider onsdag.

De som har fått en boosterdose og de som har fått to doser og har gjennomgått korona i løpet av de siste tre månedene kan nå registrere digitalt at de har testet positivt. 

– Det er nå stor belastning på test- og analysekapasiteten hos kommunene og på laboratoriene. For ikke å øke belastningen ytterligere, er det viktig at du ikke tar PCR hvis du ikke har behov for det, skriver kommunen. 

Det opplyses om at barn opp til 16 år, uvaksinerte, personer i risikogrupper og personer som ikke har fått tre doser og trenger koronasertifikat kan ta kontakt med kommunen for å få bekreftet positiv selvtest med PCR -test. 

Helsedirektoratet anbefaler at alle med symptomer på covid-19 tar en selvtest. 

– Positive resultater av selvtester er meget sikre. Hvis testen viser at du er smittet, kan du regne med at det er riktig. Det er ingen smittvernfaglig grunn til å ta en ny test for å bekrefte positivt resultat av en selvtest, skriver kommunen. 

Det deles nå ut gratis selvtester flere steder på Karmøy. 

– Alle som tester positivt på selvtest skal i isolasjon i seks døgn og selv informere nærkontakter, påpeker kommunen. 

Positivt resultat på selvtest kan registreres her. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

 

 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.