Robin Hult. Arkivfoto.

Kommer med pyroshow. – Får håpe teltet holder

Skrevet av Kent Olsen
05.06.2019 11:05 - OPPDATERT 05.06.2019 21:20

I dag sparkes Kopervikfestivalen som smått i gang med ungdomskonsert før det virkelig tar av de neste dagene med blant annet E-Type, Solid Base, Galaxee og Froddi og Compagniet.

KOPERVIK: Fra onsdag til lørdag blir det feststemning i Kopervik når Kopervikfestivalen igjen går av stabelen.

Festivalsjef Robin Hult er godt i gang med riggingen sammen med resten av gjengen, og gleder seg til festivalen starter i kveld med ungdomskonsert. 

– Der har vi Espen Fernando med band som går først på scenen. Han har med seg dansere også, så har vi tre DJer, forteller Hult om den alkoholfrie konsert.

– Jeg håper det kommer mange. Det blir bra trøkk, rundt 3-400 mann kanskje. Så får vi se hva vi gjør de neste årene, men det er veldig kjekt å ha et tilbud til de unge også, fortsetter han.

På torsdag er det Kurt Johansen, Rune Bjerga og Sven Rusdal, samt Vidar Johnsen og Peter Nordberg som står for tur før en går tilbake til 1990-tallet på fredagen.

– Da er det 90-tallet med E-Type, Infinity, Galaxee og DJ Howard. Vi venter i overkant av 1500 publikummere, forteller Hult. 

– Mest liv tror jeg absolutt blir på fredagen når de trykker på med E-Type og Solid Base. E-Type har jo et pyroshow som vi ikke har sett rundt her på en stund. De har med egen pyrotekniker og vi har søkt om tillatelse for å ha det. Vi får håpe teltet holder, sier Hult noe humoristisk, og regner med at det blir et spektakulært show.

Festivalen avsluttes på lørdagen først med gratiskonsert med Slogmåkane på dagen før Froddi og Compagniet starter kveldsarrangementet med Adelen, Cir.cuz og Supergruppen.

Verdt å jobbe for 

Det er mange dugnadstimer som blir lagt igjen for å få festivalen til å gå rundt. Men Hult mener at alt er verdt det.

– Jeg ønsker jo at Kopervik skal ha en festival som fungerer og går over 3-4 dager som trekker folk ut der folk har det gøy. Det synes jeg er verdt å jobbe for. Det er nok av festivaler rundt omkring etter hvert, men vi har bevist at Kopervik kan lage en festival som folk gleder seg til hvert år. Det gleder meg også, og alle andre som jobber med det. Det er masse folk som engasjerer seg gjennom hele året, forteller han. 

Likevel er det en ting han ser veldig frem til.

– Jeg gleder meg til søndag. Da er vi ferdige. Det er mye jobb, ler han.