Fra en tidligere strandryddeaksjon på Bø. Arkivfoto

Kommer med oppfordring: – Alt du trenger er et par hansker, sekk eller pose og en plan

Lørdag 19. mars oppfordrer Hold Norge Rent til å bli med på årets første nasjonale ryddedugnad: Vårryddedagen.

KARMØY: – I Karmøy kommune har vi et stort fokus på strandrydding året rundt, men ønsker likevel å oppfordre alle innbyggere til å ta i et tak langs strender og vassdrag i forbindelse med den nasjonale vårryddedagen. Årets vårryddedag fungerer også som en fin markering av Frivillighetens år 2022, sier naturforvalter i Karmøy kommune, Gunvor Skjelstad, til kommunens egen nettside.

Kommunen tilbyr ryddeutstyr som sekker og hansker, samt hjelp til henting og levering av avfall. 

Man kan delta i ulike aksjoner over hele landet, eller man kan opprette sin egen ryddeaksjon. Dette gjøres via den offisielle ryddeportalen. Der kan man også registrere innsamlet avfall. 

Naturforvalteren opplyser om at kommunen også kan være behjelpelig med oppretting av ryddeaksjoner og registrering av avfall. 

– Selv små aksjoner bidrar til opprydning. Under Vårryddedagen bidrar barnefamilier, vennegjenger, studenter, bondelag og fiskerinæringen, friluftsråd, lag og foreninger, kommuner, avfallsselskap og mange, mange flere til en ren og vakker natur. Alt du trenger er et par hansker, sekk eller pose og en plan for avfallshåndtering før du går ut og plukker søppel, skriver kommunen.

– Vi oppfordrer spesielt til rydding langs strender, bekker, innsjøer, holmer, øyer og stier. Kommunen kan være behjelpelig med å gi tips til hvor det kan ryddes, sier Skjelstad.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.