Kolnestrimmen for 53. gang

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
07.04.2019 13:25 - OPPDATERT 07.04.2019 15:25

KOLNES:  - Dette er jo blitt en tradisjon. Idag er det 53. gangen det blir arrangert, forteller daglig leder i Kolnes IL Bjørn Magne Ådnesen. 

Fra Klubbhuset har flere ivrige turgåere tatt søndagsturen sin, og det er tydelig at Kolnestrimmen er blitt en viktig tradisjon for kolnesbuen. Og deltakerantallet ligger jevnt på rundt 200 hvert år. 

- Kolnestrimmen er veldig viktig. Det er mange som har dette som en tradisjon og husker det fra da de var små. Det er noen som har gått nesten alle gangene, og for hver femte gang man går får man en medalje. Så det er litt stas da å være den som topper listene og litt forskjellig.

Konkurranse i løypa Den 5 km lange løypa går fra klubbhuset, ned mot skolen og så rundt Aksnesvatnet. Rundt om i løypa har arrangørene plassert ut 12 gjenstander som ikke hører til i naturen, finner man alle disse er man med i trekningen av en gavekurv. 

- Vi har hengt ut 12 forskjellige gjenstander som ikke hører til i naturen. Så skal de finne disse, memorere de, og skrive de ned når de kommer tilbake hit. Da kan de vinne en proviantkasse med påskesnop oppi, forteller Ådnesen og tilføyer smilende: - Ungene elsker det. De synes det er helt topp å være med i disse konkurransene, alle tror de kommer til å vinne.

Jonas og Ida Halseid Lindanger fant hele 13 ting som ikke hørte til i naturen under turen idag.

Tre av de som gikk Kolnestrimmen idag, og som fant alle de 12 gjenstandene var Jonas, Ida og mamma Elin. De fant til og med hele 13 gjenstander som ikke hørte til i naturen.

- Vi tok bare en liten pause. Også tok vi en ekstra ting, for vi fant 13, kommer det fra Jonas etter turen. 

- Ja vi fant 13, så vi har nok funnet noe annet boss også, smiler Elin. 

Familien bor på Kolnes og Elin forteller at de pleier å stille på Kolnestrimmen. 

- Det er jo kjekt å være med på det som skjer her, sier hun.  

Et viktig samlingspunkt Etter turen var det åpen kiosk på klubbhuset, og turen er blitt et sosialt samlingspunkt. 

- Jeg tror alle synes det er et kjekt samlingspunkt. Nå hadde vi jo håpet på at det skulle være like fint vær idag som igår og på fredag, for vi har kjøpt inn masse is. Men nå begynner det å skinne litt opp så får håpe det blir litt kiosksalg etterpå, smiler Bjørn Magne. 

Les mer om:

Karmoynytt