Knut Håkon fikk pris av idrettsrådet: – Alltid kjekt å bli satt pris på

I dag ble Knut Håkon Einarsen fra SK Vedavåg Karmøy tildelt prisen «Årets ildsjel» av Karmøy Idrettsråd.

SPORT: Siden klubbens oppstartsår i 1967 har Knut Håkon Einarsen vært medlem i klubben i hans hjerte. I søknaden blir han beskrevet som en «alt-mulig-mann», og har vært med på litt av hvert i de snart 60 årene han har vært medlem.

Tirsdag kveld fikk han vite om prisen, og onsdag klokken 12 fikk han utmerkelsen.

– Det er stas. Det er alltid kjekt å bli satt pris på. Jeg takket de som hadde innstilt meg. Det er mye bra folk i klubben vår, så jeg måtte i hvert fall sende en takk til dem først, så får en ta det videre etter det, sier han etter overrekkelsen.

Han begynte i klubben sammen med broren sin, og har vært med som både spiller og trener og sett det bli lagt kunstgressbane og reising av Storhall Karmøy, i tillegg til et uvisst stort antall dugnadstimer.

– Det har vært helt fantastisk. Vi hadde jo en utrolig kjekk tid som jeg fikk være med på 90-tallet der vi var seks år i andre divisjon og fullt hus her. Det var en kjekk tid. Så har jeg vært med og trent alle lagene til ungene mine, og nå trener jeg barnebarna, forteller han.

Men hva er det som gjør at engasjementet varer i nesten 60 år?

– Det er jo kameratskapet. Du treffer utrolig mange kjekke folk, og vi er så heldige som har en av Norges beste dugnadsgjenger, noe som viste seg under Storhall Karmøy. Vi hadde jo 15.000 dugnadstimer da vi bygget hallen. Jeg tror ingen klarer å slå den jobben som ble gjort på dugnad, forteller Einarsen, og legger til:

– Du treffer så mange kjekke folk at du binder vennskap for livet.

– Fortjent

Daglig leder i SK Vedavåg Karmøy, Randi Rauan, mener prisen er fortjent og skryter av Einarsen.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
– Knut Håkon står på nærmest dag og natt og har et enormt hjerte for klubben og en enorm innsats. Det er ingen oppgaver som han ikke kan gjøre. Jeg tror ikke det er noen som plukker så mye søppel i løpet av et år som han gjør her. Han er involvert i mange prosjekter, så det er virkelig fortjent, sier hun.

– Han betyr veldig mye for klubben Han har en «drive» og står på og gir seg ikke og får til mye. Hallen er jo et godt eksempel på det. Vi er heldige som har han - han og mange andre selvfølgelig.

– Vi hadde vært i Eliteserien hadde det vært serie for dugnad, skyter Einarsen fort inn, og poengterer at han er omringet av dugnadsvenner.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.