Knut Einar Skår (18).

Knut Einars første EM gikk over all forventning

Skrevet av Kent Olsen
03.12.2019 08:20

Slo til med både bronsemedaljer og norgesrekorder.

KOPERVIK/LITAUEN: I helgen reiste Knut Einar Skår fra Kopervik til sitt første EM i styrkeløft for ungdom i Litauen og kom hjem med sterke tredjeplasser og flere norgesrekorder.

– Min egen løfting gikk over all forventning. Jeg klarte målene mine i knebøy og benkpress, men overgikk det jeg hadde håpet på i markløft med god margin, forteller han til Karmøynytt.

På forhånd hadde han satt seg mål om 630kg totalt, men slo til med 650kg og slo dermed norgesrekorden i klassen (83kg).

– I knebøy fikk jeg godkjent alle tre løft og endte på 222.5kg, 12.5kg over personlig rekord og 2.5kg over norgesrekorden i klassen, forteller han.

– I benkpress åpnet jeg på 140kg, kun 2.5kg under personlig rekord og norgesrekord, og endte på 152.5kg i siste løft. Dette var også nok til å få bronse i øvelsen, fortsetter han.

Krampe

Etter å ha tatt ny norsk rekord i markløft med 262.5kg i sitt andre løft fikk Skår problemer med grepet og krampe i underarmen.

– Men jeg klarte heldigvis å bli kvitt krampen før tredje løft. Økte da til 275kg for å gå for tredjeplassen, forteller han, og fikk også bronse totalt og i markløft.

– Veldig kjekt å få så gode resultater. Det var også enormt kjekt og inspirerende å få konkurrere mot så sterke motstandere, og at jeg ende opp med å slå norgesrekordene i klassen var en kjekke bonus, sier Skår, og forteller at mesterskapet har gitt mersmak.