Klepp ble for sterke for Avaldsnes

Skrevet av Åsmund Clausen
17.08.2019 18:48

Lørdag ettermiddag tok Avaldsnes i mot serietoer Klepp på Avaldsnes idrettssenter, bare ti dager etter at Avaldsnes sikret kvartfinalebillett mot samme motstander. Det var et hevngjerrig Klepp-lag som fikk kampen inn i sitt eget spor fra første spark på ballen.

Allerede etter elleve minutter spilt, gikk Klepp opp i føringen. Tameka Yallop mottok ballen på hjørne av sekstenmeteren, og skrudde ballen i lengste kryss. En utrolig vakker scoring!

Og vondt skulle bli til verre for de Avaldsnes. Få minutter før pause kom bortelaget gjennom på kanten, og fikk slått ballen langs bakken til Marie Andresen, som breidsidet ballen enkelt i mål. 2-0 etter en svak omgang av Avaldsnes.

Det var en frustrert Thomas Dahle som gikk til pause.

- Vi gjør ikke det vi har blitt enige om. Vi sier at vi skal gå ut og ta tak i kampen, og vi har en veldig enkel kampplan å forholde oss til, og så gjør vi det stikk motsatte. Og det er klart at det går ikke, sa Thomas Dahle.

(Saken fortsetter under bildet.)

Så skulle Avaldsnes redusere, etter det som var kampens mest omdiskuterte situasjon. «Duda» driblet seg inn i sekstenmeteren og avsluttet. Ballen traff stolpen, men returen satt Ajibade i mål fra en soleklar offside-posisjon. Assistentdommer løftet flagget og vinket for offside, men hoveddommer Folstad var ikke enig. Scoringen ble godkjent, til stor protest fra Klepp-spillerne og støtteapparatet.

Forvirringen blant de oppmøtte var knapt lagt seg, før Klepp økte ledelsen nok en gang. Avaldsneskeeper Victoria Esson reddet et langskudd, men på returen var Klepp-spiller Hanne Krogstad først, og satte inn 3-1, og dagens siste scoring.       

(Saken fortsetter under bildet.)

Avaldsnes bedre i 2.omgang
Thomas Dahle var lang mer fornøyd med det laget hans presterte i 2. omgang.

- Andre omgangen så fremstår vi som det laget vi skal være. Vi er på høyde med klepp, og har bra trøkk på dem. Hadde vi gjort det fra starten av, tror jeg fort vi kunne fått med oss et poeng.

Avaldsnes møter Vålerenga i cupen på onsdag, og Dahle håper på å få se en annen forestilling fra spillerne sine.

- På en måte gjelder det å nullstille, men samtidig må vi huske hva det her handler om. Vi snakker om å gjenskape prestasjoner, og det gjør vi ikke i første omgangen i dag. Jeg forventer at gruppa tar tak, og at vi viser oss fra en helt annen side på onsdag.

Avaldsnes ligger på tiende plass på tabellen, og må belage seg på en kamp mot å beholde plassen i Toppserien.