F.v. Anne Lene Knusten (Åkra Sanitetskvinner), Linda Thorsvik (Sør-Karmøy frivillighetssentral IOGT), Charlotte Nielsen, Helge Hammersland (Åkra IL). Sunniva Håland (Kopervik IL) var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Klart for Karmøys første «Løp for meg»

Skrevet av Camilla Sørensen Wik
05.09.2019 15:25 - OPPDATERT 05.09.2019 15:42

Til helgen inviteres barn og familier til å løpe for andre barn i innsamlingsaksjonen «Løp for meg» til inntekt for Barnekreftforeningen.

LØP FOR MEG: - Jeg kom litt tilfeldig over dette når jeg skulle inn for å kjøpe meg en ny sløyfe. Da dukket dette opp. Før jeg visste ordet av det hadde jeg sendt noen mailer rundt, og så var vi med, forteller initiativtaker Linda Thorsvik fra Sør-Karmøy Frivillighetssentral. 

Sammen med Åkra Sanitetskvinner, Kopervik Idrettslag og Åkra Idrettslag arrangerer frivillighetssentralen «Løp for meg»  på Åsebøen førstkommende søndag klokken 12:00.

- Når det gjelder idrettslaget så er jo vi ca 1000 aktive unger, og det er jo slik at alle kjenner noen som har eller har hatt kreft. Det er noe som angår oss alle. Så dette synes vi det er kjempeviktig å stille opp på, forteller daglig leder i Åkra IL, Helge Hammersland. 

Løp for Meg er en aktiv innsamlingaksjon hvor barn løper for barn. Målet er å sette fokus på og samle inn penger til Barnekreftforeningen. Samtidig som det blir lagt opp til at dagen skal være en sosial familiedag.  

- Det er en familiedag med ungene i fokus. Det er ingen konkurranse. Her kan man løpe, gå, hoppe eller hinke. Etterpå får barna medalje og t-skjorte, forteller arrangørene.  

Viktig for barna 
Gjengen bak håper at flere vil ta oppfordringen, og at mange møter opp på søndag. De håper at man også da benytter anledningen til å fortelle barna om hvorfor de løper.

- Vi håper at foreldrene forteller hva ungene er med på. Jeg hadde en samtale med barnebarnet mitt og fortalte at jeg hadde meldt henne på. Da sa hun først "nei må jeg løpe". Så fortalte jeg at nå løper du faktisk for syke barn, og at pengene vi får inn går til medisiner slik at de skal bli friske og få ha det litt gøy når de ligger på sykehuset. Da strålte hun og det ble noe alt annet, forteller Anne Lene Knutsen. 

Samme opplevelser har Charlotte Nielsen. Hun har flere ganger som frivillig i Barnekreftforeningen tatt imot gaver til foreningen og sett hvor engasjert barn og ungdom blir når de gjør noe for hverandre. 

- De spør alltid hva pengene skal gå til, og hva Barnekreftforeningen skal gi. Når man da forteller er de utrolig empatiske. De ønsker å bidra til at andre unger på deres alder skal få det bedre. De kjemper for hverandre, er utrolig empatiske og rettferdige, ofte mer enn vi voksne er.

Setter ting i perspektiv
I fjor var første gang løpet ble arrangert i Norge, da deltok 570 barn på landsbasis. Arrangørene på Karmøy håper på stor oppslutning på Åsebøen på søndag.   

- Da er vi spente på om de som skriver på Facebook at de støtter Barnekreftforeningen, om de kommer, eller om det bare er på Facebook. Dette er en oppfordring til alle - kom og støtte opp om denne viktige saken, sier de.

Pengene som samles inn på søndag går til forskning og til å gjøre hverdagen litt lettere for barn som er rammet av kreft. 

- Dette er viktig. Det er viktig for ungene som senere er mottaker av de pengene som vi får, og for de barna som løper og gjør noe for de som er i denne vanskelige situasjonen, sier Nielsen og utdyper: - Pengene generer aktiviteter som Barnekreftforeningen setter i gang. Alt er jo basert på frivillighet og gaver. Barnekreftforeningen har enormt mange aktiviteter som letter hverdagen til barn og familier som har - eller har hatt kreft.

Foruten om å samle inn penger håper de at dagen kan være med på å sette fokus på sykdommen og jobben Barnekreftforeningen gjør, og å sette andre ting i perspektiv. 

- Dette setter ting i perspektiv. Gjerne den gangen du er litt sur fordi det er tomt for batteri på iPaden så er det faktisk folk som har det verre. Det er veldig greit at vi setter av en søndag til å ha fokus på det, sier Hammersland. 

- Gjerne mer i dag enn noen gang, tilføyer Nielsen. 

 

Påmelding til løpet finner man på Løp for meg sine nettsider, eller på Åsebøen på søndag.