«Den store vennlige skolen»

Klart for bygging av Stangeland barneskole

Skrevet av Ann Margit Grønstad
27.01.2020 17:10 - OPPDATERT 27.01.2020 17:52

Om en måned starter gravearbeidet på tomten der en av landets største barneskoler skal stå klar i 2022.

KOPERVIK: Ordføreren melder i dag at avtalen med entreprenør nå er signert. 

— Det er en glede å informere om at det nå er signert avtale med entreprenør for bygging av nye Stangeland barneskole og idrettshall. Dette er i tråd med det politikerne i Karmøy har vedtatt. Vi skal bygge en flott skole og aktivitetshall på Stangeland med rom for utvikling, utforsking og lek, sier ordfører Jarle Nilsen til kommunens nettsider. 

Gravearbeidet begynner om ca. en måned, og byggearbeidet skal etter planen starte i august 2020. 

Barna som i dag hører til i skolekretsen Eide og Stokkastrand skole skal inn i den nye barneskolen, og skolen blir, med sin kapasitet til 700 elever, en av landets største. 

— Målet er at Stangeland skole og Stangelandshallen skal fungere som aktivitets- og forskerarena, både i skoletid og på ettermiddag/ kveldstid. Anlegget anses for å være nyskapende, og har derfor fått tilskudd fra Kulturdepartementet. Den nye skolen vil legge til rette for variert og fremtidsrettet læringsaktivitet, både inne og ute, heter det på kommunens nettsider. 

Byggingen av skole og idrettshall har en total ramme på  248,8 millioner kroner.

Det er prosjektleder Jan Arvid Sandvik i Karmøy kommune som skal lede byggeprosjektet, og det er Kruse Smith Entreprenør AS som er valgt som entreprenør i arbeidet. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.