Per Steinar Lie (t.v.) med en god bukett med artister.

Klare for nok en runde med Torvastad Sessions

Skrevet av Kent Olsen
22.08.2019 13:36

Høst- og vinterprogrammet for Torvastad Sessions er klart.

TORVASTAD: – Han begynner å bli en klassiker her. Jeg føler han er en viktig kulturpersonlighet som vi har lyst til å bruke mest mulig.

Det sier Per Steinar Lie, primus motor for Torvastad Sessions, om Aleksander Hauge, som igjen skal stå på scenen for arrangementet, og sparker høsten i gang.

Denne gangen er det kulturskribenten Fridtjof Øvrebø som skal stå i sentrum, der Hauge skal synge og lese tekster fra Øvrebø.

– Vi ble jo aldri fortalt på skolen eller noe annet sted hvem Fridtjof Øvrebø var. Noen hadde kanskje sett navnet hans ved inngangen til Avaldsneskirka på bautasteinen der. Dette har vi tenkt å gjøre noe med, så i vår ble det reist et minnesmerke på Torvastad skole- og kultursenter over denne mannen som har betydd så mye for vår lokalhistorie og identitet, skriver Hauge i programmet.

Lokale artister

 Denne runden av Sessions bærer et stort preg av lokale artister, og nestemann ut er Terje Torkellsen som skal spille sammen med Munor.

 Han er jo virkelig en person som setter dagsorden i Oslo og er musikalsk innovativ. Han begynner å gjøre det veldig bra i Oslo og har mange folk som skryter av han og trekker han opp som en av Norges mest talentfulle låtskrivere, forteller Per Steinar.

Sessions nummer #15 består av lokale Ragnar Vikingstad og Tom Roger Aadland, som har kjent hverandre siden tidlig 80-tallet.

– Veiene deres har hatt forskjellige sløyfer, men de har alltid funnet tid til den gode praten innimellom slagene. Nå møtes de to for å ha en munter alvorsprat om alle strengene de har spilt på i årenes løp. Gitarstrenger, gjerdestrenger, hjertestrenger, smertestrenger. Ragnar velger låtene og Tom Roger skal synge denne kvelden, står det videre i programmet.

Tom Roger Aadland og Ragnar Vikingstad.

Julekonsert

Nytt i år blir julekonsert.

– Det blir med julesalmer fra Rogaland. Det er jo ikke noe sånt som vi pleier å gjøre så mye av, men jeg hørte på de låtene og synes det var utrolig fint.

Lineupen for den kvelden blir bestående av Åshild Vetrhus, Andreas Ulvo og Morten Barikkmo. 

– Det blir låter fra Egersund til Suldal. Jeg tror det kan være veldig kjekt for folk her på Torvastad å få med seg, sier Lie.

Første Torvastad Session er 12. september.