Rebecca Kristoffersen, Kristian Wikre, Bjørn Bakkevig og Per Magnus Mannes gleder seg til nasjonaldagen.

Klar for spektakulær 17. mai-kortesje: – Det kan bli litt av et syn

Skrevet av Kent Olsen
13.05.2020 08:05 - OPPDATERT 13.05.2020 15:06

17. mai-komiteen på Sevland har slått seg sammen med Åkra, Skudenes og Karmsund Amcar og lover en spektakulær kortesje på nasjonaldagen.

17. MAI: Klokken 14.00 på søndag 17. mai går startskuddet for 17. mai-kortesjen fra den gamle ferjekaien i Skudenes til Haugesund i nord.

– Det kan bli litt av et syn. Det blir knalltøft, sier leder for 17. mai-komiteen på Sevland, Per Magnus Mannes.

Ideen begynte som smått på Sevland, og skulle egentlig være et lokalt arrangement, men da de så at Åkra skulle også ha bilkortesje, så begynte snøballen å rulle. Etter flere diskusjoner med Åkra ble snøballen større, og Skudeneshavn ble innlemmet i planene.

Etter at arrangementet ble lagt ut på Facebook-siden Sevlandsbygda, koblet Amcar-klubben seg på.

– Jeg bor jo på Sevland, så jeg så det på Facebook-siden. Vi i Amcar-klubben har lenge tenkt at vi skulle få til noe på 17. mai, og har blitt oppfordret sentralt på å få til noe, og helst med 17. mai-komiteene lokalt. Da kommenterte jeg at dette ser kjekt ut og om vi kunne få til noe sammen, forteller styremedlem i Karmsund Amcar, Bjørn Bakkevig.

Kjører eget opplegg

Amcar-klubben har allerede eget opplegg i forkant av kortesjen, der de kjører Raglamyr klokken 13.05 - etter nasjonalsangen - mot Skudenes. Så møter de opp på ferjekaien og kjører sammen mot Haugesund klokken 14.00, via Vea, gjennom Kopervik og til Haugesund der kortesjen blir oppløst etter Skåredalen.

Mye biler og lyd

Med seg i kortesjen har de med seg en traktor som skal spille korpsmusikk fra Sevland skolekorps via et PA-anlegg.

– Er det 17. mai, så er det 17. mai, kommenterer Mannes, som regner med at det blir en god del biler og motorsykler som deltar, og at det er fritt fram for alle, så lenge en har lovlig kjøretøy og oppfører seg.

– Ønsker en ikke å delta så er det fritt fram å stå langs ruta og se på og veive med norske flagg, fortsetter han, og minner om at det ikke blir laget folkeansamlinger før, under og etter kortesjen.

En har også kontaktet politiet for å få tillatelse til arrangementet.

– Da måtte vi si et antall, så vi ymtet rundt 200-250 kjøretøy. Jeg er litt nervøs egentlig, fordi jeg tror det blir en del mer, men jeg vet ikke om det har noe å si. Jo flere jo kjekkere blir det, sier Mannes, før Bakkevig overtar:

– Det er viktig at det foregår skikkelig og i henhold til trafikkregler. Det er lagt opp til at vi ikke skal ut av bilene og lage folkeansamlinger, sier han til nikking fra resten av gjengen.

Pynt og veldedighet

Gruppen forteller at det er oppfordret til å pynte bilene.

– Her lokalt på Sevland har vi oppfordret såpass at vi har premiere på den som har pyntet bilen best i 17. mai-stil.

– Det har vi også, sier Kristian Wikre fra 17. mai-komiteen i Skudeneshavn.

De ønsker også å bruke anledningen til å fremme muligheten til å donere til et godt formål, og da er det sykehusklovnene i Haugesund som er pekt ut som den heldige organisasjonen i år.

Karmøynytt sender direkte fra kortesjen.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.