Klar for Skudenesdagene - med en vri

Sommerbyen ønsker folk velkommen.


SKUDENESHAVN: – Det blir noe redusert i forhold til hva den pleier å være, sier Linn Therese Syvertsen ved Skudeneshavn Næringsforening.

Koronapandemien har satt en stopper for de aller fleste festivaler og arrangementer i vår, sommer og til høsten, men Skudenesdagene velger å gjennomføre arrangementet, med en vri.

– I år så blir det ikke noe underholdning eller folkefest på torget, men vi skal kjøre «Skudenes i 100» med butikker som har masse tilbud til 100 kroner, samt en del utesteder som har spis for 100 kroner. Så skal vi ha lotteri på lørdagskvelden, forteller Syvertsen.

Lotteritrekningen blir streamet på Skudeneshavn Næringsforeningen sin Facebook-side klokken 18.30, og det vil også være underholdning fra Kurt Johansen.

– Så kommer det litt boder i havn, men det er ikke noe som vi arrangerer, men de har fått tillatelse fra Karmøy kommune. Saltråk og Skaarnesheimen kommer også med paddleboards i havnebassenget, forteller hun.

Ville ikke avlyse

Det har vært hektisk i planleggingen for å få gjennomført arrangementet. 

– Det er for å fremdeles ha aktivitet i Skudeneshavn og ikke bare avlyse, men finne alternative løsninger. Butikkene er der frendeles og de er fortsatt avhengige av at folk handler der. Selvfølgelig så har alle butikker forhåndsregler med tanke på smitte, forteller hun.

Hvor mange besøkende sommerbyen får synes hun er vanskelig å si, men håper på en jevn flyt gjennom dagene og at folk tar hensyn og forholder seg til de reglene som er.

Selv ser hun mest frem til lotteritrekningen, og det fine været som er meldt.

– De har meldt ekte Skudenes-vær med strålende sol. Det er helt perfekt, så det blir ordentlig sommer. Vi er utrolig heldige med været, så vi håper at folk tar turen ned og kjenner sin besøkelsestid og gjør en dag utav det, forteller Syvertsen.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.