Festivalsjef Olav Torkelsen.

Klar for Skudefestivalen for 26. gang

I dag starter Skudefestivalen som smått med blant annet Dag Schreiner før det virkelig braker løs på torsdag.

SKUDENESHAVN: – Vi er jo alltid litt spente på om vi skal få det til denne gangen også, men det skal vi, sier en selvsikker festivalsjef Olav Torkelsen.

Selv om været ikke ser så sprekt ut de neste dagene, med mellom 12-14 grader og noe regn, så tror han likevel det blir en god oppslutning i år også.

– Været spiller jo litt inn. Det blir jo ikke noen voldsom sommer av det dette året ser det ut til, men det blir i hvert fall opphold fredag, lørdag og søndag ser det ut til. Vi vil jo helst hatt det litt varmere, men sånt er det bare. Det er lite vi kan gjøre med det så da gjør vi det beste utav det, sier han.

Han har tro på at det kommer mellom 25-30.000 besøkende i løpet av de fire dagene, og forteller om godt billettsalg så langt.

– Det er flere arrangement som allerede er utsolgt, så har vi noen som det fortsatt er noen billetter igjen. Av erfaring så vet vi at i løpet av de siste dagene opp mot festivalen så tar billettsalget av, forteller Torkelsen.

Satser på lokalt 

På plakaten står navn som Keipstein, Ramsalt, Ole Morten Velde og Stavangerkameratene.

– Vi satser på mye lokalt. Det er mye Rogaland-relaterte band. Jeg gleder meg til Keipstein som skal ha konsert i Karmøybanken Arena på torsdag. Det er alltid kjekt med lokale innslag som vi vet trekker publikum, og det nærmer seg utsolgt. I tillegg har vi Roy Orbison-oppsetningen med Ole Morten Velde Band. Det er noe jeg gleder meg ti lsom jeg ikke har opplevd enda, forteller han.

Utvider tilbudet 

I år utvider også Skudefestivalen tilbudet til barn. 

– Vi lager til barneland i sentrum av festivalen der teltet var før, så flytter vi hovedteltet ut til kaien, forteller han, og legger til at det vil også bli ponniridning fredag og lørdag, samt besøk av «MS Skudenes». 

[annonse]
– Hvorfor velger dere å flytte det til ferjekaien?

– Det er for å få litt bedre plass og lettere logistikkmessig. Jeg tror det blir positivt for publikum. Det er alltid spennende med nye ting, men jeg tror det skal gå bra, svarer han.

I tillegg er betalingssystemet Go Cashless på plass.

– Det blir spennende å se hvordan folk tar imot det. Vi har planlagt det nøye, og tror det skal bli godt tatt imot i dagens digitale verden, sier Torkelsen. 

Selve åpningen skjer torsdag klokken 17.00 ved klima- og miljøminister Ola Elvestuen.