Foto: Maiken Ch. Husebø

«Kjære politikere og administrasjon i Karmøy kommune!»


LESERINNLEGG: Vi i ungdomskomiteen til Nord-Karmøy rideklubb har skrevet dette brevet til dere i håp om at dere tar sterkt hensyn til barn- og ungdom i de neste årene fremover; både mht til fordeling av penger og planlegging av støtte til anlegg. Det er særlig to ting som engasjerer oss:

Korona

Nå er det april og fremdeles koronarestriksjoner. Vi som er under 20 år er tross alt heldigere stilt enn de som er eldre enn oss, pga. at vi kan ha utendørs treninger i små grupper med to meters avstand. Ellers så driver vi for tiden med svært mye egentrening.

Å ha hest som hobby i disse spesielle tidene, oppleves svært positivt for flere av medlemmene i rideklubben vår! (og for foreldrene). Hestene trenger jo mat, stell og mosjon uansett om det er Korona eller ikke. Vi har derfor kunnet opprettholde denne aktiviteten, selv om det skjer lite ellers. Når vi er i stallen arbeider vi fysisk; møkker, finner frem kraftfor, høy, vann, holder utstyret i orden, og mosjonerer hesten (trene/egentrening, longere). Vi står på mens vi er i stallen, og benytter tiden så godt vi kan. Vi elsker å gå i stallen, gjøre stallarbeidet og ri (helst på treninger da). De av oss som har kunnet gjøre det i Korona-tiden er utrolig glad for det!

Men, dessverre er det barn og ungdom nå som mister lysten til å drive videre med idrett og aktiviteter; både av de som har satset på toppidrett og de som trener en gang i uka. Færre arrangement, stevner og cuper gjør at motivasjonen synker drastisk, og det blir vanskeligere å motivere seg når de ikke vet når tid det blir «normale» forhold igjen. De gidder ikke bli med videre når de ikke vet om det blir noe «gøy» som skjer i 2021.

Oppvekstmiljøet og idretten på Karmøy:

  1. Nord-Karmøy rideklubb, som er vår klubb, har ca 168 medlemmer og holder til på Vikshåland, midt mellom Torvastad og Avaldsnes. Det er den eneste rideklubben fra Sevland og nordover på Karmøy og på fastlandsiden! I 2022 fyller klubben 20 år, og medlemsmassen har vokst jevnt og trutt de siste årene. Det blir mer og mer populært å gå i stallen, ri og trene. I fjor var klubben den største rideklubben på Karmøy!!!

    Utfordringen vår er at vi ikke har egen ridehall, som vi kan trene i til hverdags. Om vinteren betyr det i praksis at tidlig mørke ettermiddager og mye vind, gjør det utfordrende og vanskelig å trene ute og treninger blir kansellert. Lang frostperioder setter også en stopper for trening utendørs. Det er derfor ikke tvil om at vi trenger ridehall! Om klubben vår får egen hall, vil det ha stor innvirkning på rekruttering til rideklubben. Ikke bare rekruttering men også det at nåværende medlemmer blir i klubben. Dette vil igjen skape ett miljø som fremmer satsing for medlemmene våre fra tidlig stadie, og videre. En hall gjør dette mulig!

    Vi synes det er veldig kjekt og motiverende at klubben ser oss barn og ungdommer, og satser slik den gjør på barn og ungdomsarbeid!

  2. Barn og unge bor her – og de og familien trenger idrettsanlegg og aktiviteter i nærområdet.

  3. Barn og unge går på skole, og ettermiddag/kvelder er korte- og de trenger den tiden som er.

  4. Barn og unge er opptatt av miljø, og vil helst ikke måtte kjøre langt til der aktiviteten er.

  5. Ungdom synes det er kjekkest når flest mulig av klubbvennene fortsetter med idretten, og ikke faller fra. Jo færre aktive vi blir etter fylte 14-16 år, jo mindre gøy og motiverende er det for de som fortsetter med idretten.

  6. Barn og unge trenger politikere og administrasjon som vil prioritere dem de neste årene! Våg derfor å støtte opp om tiltakene og anleggene til idrettslag som jobber for unge tom 19 år!

Med vennlig hilsen

Ungdomskomiteen i Nord-Karmøy rideklubb

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.