Prost i Karmøy, Ove Sjursen. Foto: Privat

«Kjære konfirmant! Du er så fin!»

Kjære konfirmant!

Du er så fin! I ny dress, med slips eller sløyfe, i kjole eller bunad. Jeg har møtt deg til øving og til fotografering, og på konfirmasjonsdagen. Jeg er av de heldig som skal få være med å be for deg i konfirmasjonsgudstjenesten, og jeg skal få ha tale for deg i kirka.

Problemet er bare at jeg ikke vet om jeg klarer det. Jeg har så mye jeg vil si deg. 50 år på denne kloden, og 50 år sammen med Jesus har gitt meg så mange gode ting jeg så gjerne ville si til deg som er 14 år, men jeg vet ikke om jeg får det til. Jeg klarer kanskje ikke å gjøre det på en måte som gjør at du skjønner hva jeg sier, eller at du klarer å følge med der du sitter stivpyntet og har en av dine virkelig store dager i livet.

Jeg, og alle vi som jobber i kirka, er veldig glade i deg og stolte av deg. Vi har så lyst at du skal ha det godt og at det skal gå deg vel i livet. Drømmen vår var jo at vår glede over å leve sammen med Jesus, skulle smitte over på deg. At det vi hadde å fortelle om Jesus, og alt vi fant på for å prøve å vise hva han står for og hvem han er, skulle oppmuntre deg til å være hans beste venn og en del av kirkefamilien for resten av livet. 

Vi ville si at du er ufattelig verdifull, fordi du er skapt og elsket av Gud. Vi ville gjerne gjøre deg trygg på at du er verd å være glad i og at du kan være helt trygg.

Kanskje jeg hadde klart det hvis jeg var en god dikter? Det er utrolig hva poeter klarer å si, for ikke å snakke om poeter som også synger. Fine sanger får sagt så mye på en så fin måte. 

Anne Grete Preus har oversatt en sang av Bob Dyland på en veldig fin måte. Den uttrykker noe av det jeg tror Jesus så gjerne vil si til deg. 

Les den, eller aller helst hør den! Du finner den på Spotify.

Ove Sjursen, prost i Karmøy. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

FYLT AV MIN KJÆRLIGHET (Anne Grete Preus)

Når regnet blåser i fjeset ditt
Og all verden fersker ditt mareritt
Kunne jeg holdt deg til du var blitt
Fylt av min kjærlighet


Når kveldsskygger og stjerner viser seg
All trøst du trengte skulle du fått av meg
Så du evig alltid kjente deg
Fylt av min kjærlighet


Du er ikke helt bestemt på hva du vil
Men jeg skulle aldri svikte deg
Det er ingen tvil om hvor du hører til
Helt fra vi møttes visste jeg


Gått tørst og sulten slitt meg blå og grønn
Jobba gratis uten annen lønn
Enn at det inni deg var en brønn
Fylt av min kjærlighet


Stormene raser på urolig sjø
Det er kø på angerens motorvei
Med frie vinder svever nye frø
Som jeg skulle dyrke dem for deg


Jeg kunne virkeliggjort hver drøm du har
Gått til verdens ende etter svar
Passa på deg så du alltid var
Fylt av min kjærlighet