Foto: Jørgen Freim

Kirsten fra Skudenes blir stoppet på gata i Japan av fans som vil ta bilder

Skrevet av Øystein Merkesvik
25.04.2019 10:58 - OPPDATERT 25.04.2019 12:58

SKUDENESHAVN: Mens mange reiste på fjellet eller til hytta ved sjøen i påskehøytiden, dro Kirsten Jørgensen og bandet Evig Natt til Japan for å holde konserter. I løpet av to dager spilte de både i Osaka og i Tokyo.

– Konsertene var i regi av en festival som heter Metal Female Voices Fest, der vi delte scene med band som Leave’s Eyes fra Tyskland og Vuur fra Nederland, sier Jørgensen. (Saken fortsetter under bildet)

Kirsten Jørgensen og bandet, Evig natt på scenen i Japan. Foto: Privat

Dedikert publikum

Vel hjemme kan hun fortelle om et uforglemmelig møte med det japanske publikummet.

– Å spille for det japanske publikum var en «utenom det vanlige» opplevelse. Publikum dukket opp tidlig, var veldig høflige, dedikerte og de var der virkelig for å få den beste konsert opplevelsen. De fulgte med, det var ikke noe prating når band spilte, ikke noe særlig drikking heller i løpet av konsertene. Publikum var engasjerte og gav av seg selv. Det var kjempemoro å opptre for dem, sier hun. 

Stoppet på gata

Jørgensen beskriver musikken til Evig natt som en smal nisje med doom- og blackmetal tendenser. Hun opplever at interessen og fascinasjonen for norsk metal er stor, og at metal fans er lojale og støtter opp om banda de liker.

– Etter konserten gikk hele bandet ut for å treffe de som ønsket å ta bilder og få ting signert. Noen dukket opp med hele Evig Natt cd-samlingen, som de ønsket signert, og andre i t-skjorter som vi ikke lenger har for salg. Vi ble også stoppet tidligere på dagene i gatene både i Osaka og Tokyo av fans som ønsket å ta bilder. Utrolig hyggelig og inspirerende for et lite band fra Norge, sier hun. 

Konsertene var i regi av en festival som heter Metal Female Voices Fest. Her er Kirsten Jørgensen og Evig Natt samlet med de andre bandene. Foto: Privat

 

 

Les alt om:

Kultur Karmoynytt