Foto: Wikipedia

Kinesisk forfatter til SILK

Den Kinesisk-britiske forfatteren Xinran Xeu er klar for neste års SILK-festival i Skudeneshavn. Det skriver festivalen i en pressemelding.

– Kinesiske/britiske Xinran Xeu, som gjorde et mektig inntrykk på litteraturfestivalen på Lillehammer tidligere i år, har bekreftet at hun kommer til neste års SILK, skriver styreleder John Rullestad.

– Vi har funnet ut at vi må være tidlig ute med våre invitasjoner, spesielt med utenlandske forfattere.

Xinran XUE er født i Beijing og på 80-tallet arbeidet hun for kinesisk radio. I 1997 flyttet hun til London, der hun begynte sin forfatterkarriere. Det var også her hun skrev de internasjonale bestselgerne «Stemmer i natten (2003)», «Himmel-graven (2005)» og «Kinas tause generasjon (2009)».

Tidligere i år kom hun ut med «Tapte døtre». Den handler om kinesiske kvinner som føder døtre de ikke kan beholde, i et land med en streng ettbarnspolitikk. Jentebarna er lite verdt og må ofres for sønner som kan bidra til familiens økonomi. Over 120 000 kinesiske barn - de aller fleste jenter - er blitt adoptert bort til utlandet de siste årene.

Tapte døtre er et sterkt vitnesbyrd om ettbarnspolitikkens omkostninger for enkeltmennesket. I boken gir Xinran stemme til ti kinesiske kvinners skjebne-fortellinger. Den omtales som Xinrans beste bok.

Les mer om:

Kultur Karmoynytt