Foto: www.avogtil.no

Karmøydame bergtok antihelten fra Stavanger

Skrevet av Karen Hesseberg
25.07.2018 16:47 - OPPDATERT 25.07.2018 18:47

AV-OG -TIL: Dama som skulle bli båthelten i årets Klar for sjøen-film bor passende nok på en øy, uten bro eller fergetilgang. Hun er altså helt avhengig av båten for å komme seg til og fra jobb, butikker og det myldrende bylivet i Haugesund. Det var et valg hun tok uten å engang eie en båt.

- Jeg bodde i Oslo på den tiden, og det var litt tilfeldig at jeg endte opp her. Men da jeg så annonsen på huset tenkte jeg at det var perfekt! Det er utrolig fint her, forteller Lene Røkke Mathisen i en pressemelding.

Prestisjefylt oppdrag

Før hun flyttet hadde hun ikke vært i båt på mange år. Likevel tok hun steget og kjøpte seg hus på Vibrandsøy.

- Jeg har nok litt dårlig impulskontroll, smiler hun. – Jeg har alltid vært sånn at jeg gjør ting, prøver nye ting.

For ikke bare har hun blitt en habil båtfører. Hun er også på vei mot internasjonal stjernestatus. De tidligere filmene har nådd over 37 millioner mennesker i 200 ulike land.

- Det at jeg tok den sjansen har jo gitt meg masse muligheter. Nå senest en prestisjefylt rolle i en reklamefilm, ler hun.

Kule båttriks

Lene har holdt på med båt siden hun flyttet til det nye huset for tre år siden. Men hun hadde en rolle i båtlivet fra barnsben av.

- Faren min var maskinist på båt i 25 år, og vi eide også en litt større båt vi kunne overnatte i når jeg var liten. Mange ferier ble tilbragt på dekk i den båten, og jeg har alltid likt havet. Så mye faktisk at jeg utdannet meg innen kystforvaltning.

Det førte til en jobb som seniorrådgiver i Kystverket, og det var også der hun hørte om muligheten til å bli «filmstjerne».

- En kollega fra Arendalskontoret la ut en lenke med oppfordring til å melde seg på. Jeg husket de tidligere kampanjene og syntes de traff veldig godt. Jeg kjente meg veldig igjen i det at skinnet kan bedra. På sjøen er det gjerne de som ikke er så flashy som har mest styr på det de holder på med, og Jo er definitivt en av de gutta, sier hun.

AV-OG-TIL på sin side er strålende fornøyde med den nye båthelten.

- Vi kunne ikke ha fått en bedre dame til vår mann. Hun imponerer oss stadig med nye triks, solid båtkunnskap, og sine gode holdninger til alkovett på sjøen. Nå håper vi årets spektakulære triks får enda flere til å vente med ankerdrammen til de er fortøyd, avslutter Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i AV-OG-TIL.

Stavangermannen Jo Gill Næss ble først kjent gjennom denne elleville filmen. Filmen ble sett over 33 millioner ganger i over 200 land i alle verdens kontinenter. Nå er det Haugalendingen Lene Røkke Mathisen sin tur.

 

Les mer om:

Tv-haugaland Karmoynytt