Leder i Karmøy Maraton, Geir Olsen.

Karmøy Maraton-sjefen: – Jeg har gåsehud

Skrevet av Kent Olsen
17.11.2018 15:10 - OPPDATERT 17.11.2018 16:10

SPORT: 400 deltakere og 95 barn var med og brukte deler av lørdagen sin på løping da Karmøy Maraton ble arrangert for sjette gang.

Leder i Karmøy Maraton, Geir Olsen, var godt fornøyd med både godt oppmøte, ny rekord på helmaraton og fint vær for en gangs skyld.

– Det er helt fantastisk. Endelig er været på vår side. Vi har jo opplevd alt, sier han og sikter til både hagl, snø og regn.

Han tror løperne har kost seg gjennom løypa, som begynte om morgenen, og tror noe av været var grunnen til hvorfor løyperekorden ble slått med over tre minutter.

LES OGSÅ: Se bilder fra Karmøy Maraton

Olsen betegner det som noe unikt de har fått til, og roser komiteen på fire personer, samt KIL som stiller med 80 vakter for at løpet skal gå bra.

– Jeg får gåsehud, sier han.

Ikke feilfritt

Men arrangementet var likevel ikke helt knirkefritt fra arrangørens side.

Olsen forklarer at en vakt som skulle stå på et punkt og fortelle til dem som løp halvmaraton måtte snu, misforstod og var en annen plass. Det førte til at det var flere løpere som løp lengre enn de skulle.

– Det skal ikke skje, så det må vi bli bedre på til neste år, sier han og legger seg flat.

Arrangøren har derimot valgt å se på snittiden til de som løp for langt, som lå flere minutter foran de andre i tillegg, og gir dem seieren.

Løp med barnevogn

Da Martin Dahl fra Åkrehamn fikk kjenne på godværet i morgentimene lørdag bestemte han seg like gjerne for å ta med seg sønnen Mandius (16mnd) med på helmaraton.

– Jeg har trent med han i vogn i hele sommer, forteller Dahl, som har vært deltaker hvert år.

Og barnevognen så ut til å hjelpe, for han slo faktisk tiden sin fra i fjor og kom inn til 3.29.48.

LES OGSÅ: Se opptak fra direktesendingen fra målområdet

Martin Dahl sammen med sønnen Mandius etter målgang.

Les alt om:

Sport Karmoynytt