«Karmøy i vei-skvis»

Skrevet av Hein Berdinesen
11.09.2020 18:40

LESERINNLEGG: Som kjent har et flertall av karmøypolitikere i flere år ivret for en helt ny hovedvei fra Ådland til Helganes, til en kostand på ca. 2 milliarder kroner. 

Gitt den økonomiske kollapsen i Haugalandspakken og en del andre faktorer, skal det nå ekstremt mye til for at Karmøy får en slik vei. Blant annet dette må på plass:

- Karmøy må overbevise Stortinget og Fylkestinget i Rogaland om at det skal kreves inn 2 nye milliarder bompengekroner til ny hovedvei isolert i en ny bompengepakke. Det er en umulighet.

- Karmøy må overbevise Fylkestinget om at omkjøringsveien til 600-700 millioner kroner har stor regional betydning, og derfor er verdt innpass i en eventuell ny pakke – uansett kostnad. Helt urealistisk.

- Karmøy må få på plass en egen strekningsvis bompengepakke til ny trasé over minst 15-30 nye år med bompengeinnkrevinger, uavhengig av de andre kommunene på Haugalandet. Det kommer ikke Stortinget eller Fylket til å gå med på. Ikke karmøybuen heller. 

Karmøy har satt seg selv i en skikkelig vei-skvis fordi flertallspartiene har nektet å bøye av ift. omkjøringsveien. Nå må de gi opp både omkjøringsveien og ny trasé fra Veakrossen til Helganes, om vi i det hele tatt skal få en opprustning av veinettet i Karmøy. 

Det er de harde realitetene. 

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.