Aase Simonsen (H).

Karmøy får millioner til sommerskole

Skrevet av Kent Olsen
06.04.2021 19:05 - OPPDATERT 06.04.2021 20:12

Får penger av regjeringens krisepakke til tilbud for barn og unge i sommer.

SKOLE: Karmøy har søkt og fått innvilget 5,3 millioner kroner til sommerskole i 2021. Det forteller stortingsrepresentant Aase Simonsen i en pressemelding.

– Jeg er kjempeglad for at Høyre i regjering har prioritert store midler til å hjelpe barn og unge i sommerferien, og at våre elever nå kan få flere spennende sommerskolekurs i sommer, sier Simonsen.

Pengene kommer fra krisepakken på 500 millioner kroner som regjeringen lanserte i januar, og kommunene står fritt til å disponere midlene og til å bestemme innholdet i sommerskolen.

– Skole-Norge har lagt ned en kjempejobb under pandemien, men nedstengningen og økt bruk av hjemmeskole har trolig ført til at en del elever har behov for å være mer sosiale, leke og skape nye vennskap, samt ta igjen tapt progresjon faglig. Vi ønsker at flere barn skal få et skoletilbud i sommerferien med læring, mestring og utforskning, sier Nina Ve Sæbø og Roald Alsaker som sitter i hovedutvalg oppvekst- og kultur i Karmøy.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.