Alf Magne Grindhaug (KrF).

«Kampen om fagarbeideren»

I august 2020 stod rundt 350 lærlinger uten læreplass i Rogaland. For mer enn 2000 elever i de videregående skolene er nå kampen om læreplass i gang igjen. Noen har det nettverket som kreves slik at de enkelt skaffer seg læreplassen som gjør at de får fullført sin utdannelse. Andre vil ha større utfordringer med å «selge» seg selv inn til en bedrift.

LESERINNLEGG: Mange av våre bedrifter er flinke til å tenke fremtid, til å tenke rekruttering og se sine fremtidige kompetansebehov. Andre bedrifter har det gjerne litt for travelt i hverdagen til å bruke tid til å se inn i krystallkula. Jeg vil oppfordre alle bedriftsledere til å stoppe opp et lite øyeblikk, løfte blikket og se at akkurat nå står en horde med god arbeidskraft klar til å ta fatt på sin yrkeskarriere. 

Det er tiden for bedriftsledere å gjøre seg opp noen tanker om hvorvidt ens bedrift har behov for mer arbeidskraft litt frem i tid. Hvilken nytte har min bedrift og våre samarbeidspartnere av at vi bidrar til å utdanne flere fagarbeidere? Hva betyr det for min bedrift å få inn «nytt blod» og nye tanker i organisasjonen?

Rogaland trenger flere fagarbeidere enn noen gang. Vi klarer ikke å få frem dyktige fagarbeidere uten at vårt lokale næringsliv og dyktige lærebedrifter bidrar til dette. Om din bedrift ikke er lærebedrift og er usikker på hva som kreves av deg oppfordrer jeg deg til å ta kontakt med fylkeskommunens opplæringsavdeling på [email protected] for veiledning.

Samfunnet må satse på ungdommen og gjøre alt vi kan for å legge til rette for at de får fullført sin utdannelse. Derfor vil jeg oppfordre både det offentlige og det private næringslivet til å gå aktivt ut å kjempe om årets lærlingekull. Å «vinne» en lærling vil gi gevinst både for din bedrift og hele samfunnet.    

Alf Magne Grindhaug
Varaordfører Karmøy kommune og 3.kandidat til Stortinget for Rogaland KrF

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.