Jesper Saltvik Pedersen i forbindelse med verdenscuprennet i utfor i østerrikske Saalbach i februar 2021. Foto: Benedikt Lex/Norges Skiforbund/ / NTB

Jesper Saltvik Pedersen vant verdenscupen for fjerde år på rad

Skrevet av NTB
16.02.2021 19:50 - OPPDATERT 17.02.2021 13:55

Jesper Saltvik Pedersen er sammenlagtvinner av verdenscupen i paraalpint for fjerde år på rad. Det ble klart med 2.-plass i storslalåm i Leogang tirsdag.

Han ble slått bare av nederlandske Jeroen Kampschreur i det første av fire renn i verdenscupfinalen. Med tre renn igjen er det ingen som kan innhente ham i sammendraget.

– Det er utrolig kult å vinne sammenlagt for fjerde år på rad. Det viser at jeg er den mest stabile sitskikjøreren i verden, sier Pedersen i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

– I dagens storslalåm var jeg ett hundredel bak Jeroen etter første omgang, og så traff han litt bedre i finalen. Det er vi to som har knivet mest de siste årene, så det er kult at det er jevnt mellom oss.

Kampschreur vant tirsdagens renn 1,13 sekund foran nordmannen, som i sin tur var 14 hundredeler foran italienske René De Silvestro.

Seiersresept

– Det er flere ting som gjør at Jesper vinner. For det første kjører han alle rennene. Det er ikke alle som orker det. Jesper er stabil og leverer utrolig bra hele tiden, og så har han utholdenhet og stayerevne, sier landslagstrener Hans Blattman.

Pedersen har også sin forklaring.

– Vi er det landslaget som er flest dager på ski. Vi har også vært heldigst når det gjelder å få trent som normalt på tross av koronapandemien. Og så har vi dyktige trenere, sier han.

Vil vinne mer

Med tirsdagens renn har han fem seirer og fire 2.-plasser i verdenscupen i vinter.

Selv om han har vunnet sammenlagt, satser Pedersen på å avslutte med stil. Det er storslalåm også onsdag, før verdenscupen avsluttes med slalåmrenn torsdag og fredag.

[annonse]
– Nå har vi vært på tur i fem uker med fullt fokus på renn. Det blir ingen feiring i kveld. Vi får ta den i karantene når vi kommer hjem, sier Pedersen.

Marcus Nilsson Grasto deltar også i verdenscupfinalen i Østerrike. Han ble nummer 11 i storslalåm for stående tirsdag.

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.