«Jeg vil ha alt»

LESERINNLEGG: Jeg skulle ønske vi hadde et samfunn der vi kunne få alt vi pekte på.

Jeg skulle ønske at alle som trengte noe, eller hadde lyst på noe, skulle få akkurat det de ba om. 

Tenk om skolene og sykehjemmene var så bra at man ikke kunne dikte opp en eneste ting å forbedre. At det var lærere og sykepleiere i hopetall, klare til å utføre alle sine oppgaver uten å tenke på at de ikke hadde tid, eller ressurser nok.

Hvordan ville det vært om alle idrettslag, menigheter, kulturskoler, lag og foreninger hadde en ubegrenset pose med penger til å kunne utføre alle de fantastiske tiltakene for barn og unge som de brenner for. 

Og hvorfor må vi finne oss i at andre bruker veien og til tider lager kø? Det ville vært helt fantastisk og kjøre på veier uten svinger, uten trafikk, og der vi kunne kjøre akkurat så fort vi selv ønsket.

Det ville vært fantastisk!

Virkelig.

Men hvorfor er det ikke slik? Hvorfor må vi velge bort noe?

Er det våre folkevalgte som ikke har peiling? Ønsker ikke de det samme som oss?

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Den siste tids debatt rundt omkjøringsveien i både lokale og sosiale medier ser ut til å vise at det ikke finnes grenser i debatten lenger. Motstanderne av denne veien blir betegnet som ansvarsløse i forhold til trafikksikkerhet og nærmest kaster barna foran seg i veidebatten. Det tegnes et bilde av trafikken i Åkrehamn som bare kaos, bulking og ulykker på daglig basis, og Himmelveien er det eneste som kan løse alle problemer. Åkra omtales som et nesten bilfritt sentrum, hadde denne veien blitt en realitet.

Jeg vet ikke om noen av forkjemperne selv tror på denne betegnelsen, men det selges inn som at Åkra plutselig får gågater av gull og at all trafikk blir borte. Selvsagt ville en slik vei lettet litt på trykket gjennom sentrum når det gjelder trafikkmengde, men den innebærer ikke noen sikkerhetsoppgradering i seg selv. 

Det vi trenger er veier som gjør at folk slipper å kjøre omveier for å komme til og fra skoler, barnehager og andre dagligdagse gjøremål. Og viktigst av alt, vi trenger trygge kryssningspunkt for våre barn når de skal over hovedveien.

Hvor var våre politikere da toget i Haugalandspakken gikk? Her kunne man kanskje brukt noen av de titalls millionene som nå er kastet bort i planlegging til en vei som aldri kom. Og hvor var kommunen når de selv har gravd opp halve Åkra? Her kunne de f.eks. laget undergang mellom Åkra Kirke og den flotte nye idrettshallen. Eller nå når det planlegges utbedring av fortau på Tjøsvoll. Hvorfor lager man ikke undergang fra et av de virkelig store byggefeltene og over til øyas største kjøpesenter?

På et sted hvor det bor mye mennesker, kommer det alltid til å være trafikk. Spørsmålet må for fremtiden bli hvordan vi kan gjøre dette på tryggest mulig måte. Ikke hvordan vi kan bruke mest mulig av fellesskapets penger.  Det finnes ikke penger til alt som er kjekt å ha!

Debatt
Karmøynytt oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.