–⁠ Jeg tror publikum vil bli provosert og kanskje føle ubehag


KULTUR: Det er kun to dager igjen til alt må sitte. Kompani Haugesund øver nå for fullt før torsdagens premiere i Festiviteten. Forestillingene blir en todelt aften med verk av koreografene Janne-Camilla Lyster og Stian Danielsen.

– Uttrykkene er helt forskjellige. Det første stykke er vakkert, underfundig, poetisk og musikalsk – nesten som levende billedkunst. Mens det andre stykket har en tydelig tematikk om den økende narsissismen i samfunnet og selvopptatthet til det grensesprengende, forteller produksjonsleder Nuri Ribera Anfinsen.

Tror forestillingen vil treffe en nerve hos publikum

Publikum vil her bli dratt inn i et vakkert, men urovekkende rom, hvor danserne konstant skifter mellom ekstreme tilstander og avslører de mørkeste, men også de absurde og komiske sidene av å være sykelig opptatt av seg selv. Danserne Martine Bentsen og Oda tror forestillingen vil treffe en nerve hos publikum .

– Det blir noe nytt, og som dansere er vi spente på hvordan Haugesund tar imot forestillingen. Forhåpentligvis vil de forlate salen med noen nye tanker, sier Martine.

– Jeg tror publikum vil bli underholdt, overrasket, provosert, føle ubehag og latter, legger Oda til.

Se en smakebit av forestillingen i videoen over

 

Les mer om:

Tv-haugaland