– Jeg spurte meg selv ‹‹er jeg lykkelig?››, og det var jeg ikke

Skrevet av Elizabeth Huanca Vold
22.08.2017 14:21 - OPPDATERT 22.08.2017 16:21

HAUGESUND: I sommer sa Sarah Stephanie Skjoldevik opp sin lederstilling i det  Londonbaserte markedsførings- og teknologiselskapet Energy House Digital for å satse for fullt som filmskaper. Skjoldevik har en mastergrad fra den prestisjefulle skolen London School of Economics, men valgte å avbryte karrieren for å utforske filmverdenen.

– Jeg følte tiden gikk så fort, og at alle dagene var så like. Jeg spurte meg selv ‹‹er jeg lykkelig?››, og det var jeg ikke. Da er det mitt valg å gjøre noe med det, og endre omstendighetene. Jeg tenkte derfor det var på tide å ta steget fullt ut. Samme dagen som filmmanuset var ferdig skrevet, sa jeg opp jobben min, forteller Skjoldevik.

Sammen med medprodusent Peter Breen er hun nå snart ferdig med innspillingen av filmen ‹‹Lighter››. Plottet strekker seg fra 1939 til nåtiden, og handlingen fortelles gjennom en lighter og dens reise mellom mennesker

– Filmen er basert på historier jeg har hørt og mennesker jeg har møtt gjennom livet, sier Sarah Stephanie.

Har vokst opp på filmfestivalen

Den er ingen tvil om at den tidligere Høyre-politikeren, fortsatt har et brennende samfunnsengasjement. Homofiles rettigheter, mental helse og vold i hjemmet er blant temaene hun tar opp i filmen sin.

– Jeg vet ikke om jeg kommer til å gjøre comeback i politikken, men det å lage film og skape noe er også et samfunnsengasjement, sier 27-åringen.

Drømmen er å få vise filmen under Den norske Filmfestivalen til neste år. Skjoldevik har deltatt på festivalen hvert eneste år helt fra hun var liten, og er med i år også der hun arbeider som frivillig.

– Jeg har nærmest vokst opp på Edda Kino. Jeg husker jeg satt og gjorde lekser med lillebroren min i vestibylen, mens mamma så film. Det føles veldig gøy å kunne gi noe tilbake til festivalen som har gitt så mye til meg, sier hun.

Se hele intervjuet med Sarah Stephanie Skjoldevik over

Les mer om:

Tv-haugaland Kultur