David Rasmussen, her med Sanna Rasmussen på to og et halvt år.

– Jeg brenner for spillerutvikling

Skrevet av Kent Olsen
22.11.2018 15:48 - OPPDATERT 22.11.2018 16:48

FOTBALL: Siden hans dager i Røa tilbake i 2013 har David Rasmussen i SK Vedavåg Karmøy holdt på med Telenor Xtra.

Han tok det først med seg til Haugar der han var i en treårsperiode, før han nå har fått det til Vea, og det er ikke uten grunn.

– Jeg brenner jo for spillerutvikling, og det er utrolig viktig å få til god spillerutvikling allerede fra barnefotballen av. Da er det jo aldersgrupper fra 9-12 år vi har satt inn trøkket på, forteller Rasmussen.

Rundt 47 gutter og 36 jenter er med på ordningen, noe Rasmussen er godt fornøyd med.

– Jeg var på møte i Stavanger forrige uke, og vi ligger i toppen andel jenter. Det er vi ganske stolte av. Det er kjekt at vi har så stor andel jenter, sier Rasmussen.

Kvalitetstrening 

Klubben har inngått dialog med idrettslinja i Kopervik, og ordningen har nå til sammen 12 trenere – seks jenter og seks gutter.

– Det er gull verdt å få med flinke trenere, sier Rasmussen.

Tiltaket, som ble startet i høst, blir hovedsakelig i høst- og vinterperioden.

– Grunnen til at vi har det er for å opprettholde treningsmengden. Meningen er at vi skal få inn litt mer kvalitetstrening, forklarer han videre.

Han ser mye potensial i ordningen, og ser også frem mot andre tiltak for spillerutvikling.

– Det neste steget for oss blir jo å jobbe enda mer med spillerutvikling i ungdomsfotballen, sier Rasmussen, som innrømmer at det er et hjertebarn for ham.

– Jeg brenner voldsomt for spillerutvikling i barnefotball. Jeg håper at flere klubber melder seg på med slike ting som dette og at flere klubber, spesielt på Karmøy, tar opp hansken for barnefotball og at vi blir enda bedre der. Der har vi et stort steg å gå.

– Bra opplegg

18 år gamle Elias Svela fra Vea er en av trenerne som er med på ordningen via idrettslinja og faget treningsledelse.

– Der må vi være med en klubb og trene et lag i 20 økter. Det var et fint vi fikk her, sier han, og forteller at han så langt har hatt fire økter.

– Jeg synes opplegget er ganske bra. Vi lærer nye ting og de lærer nye ting også. Det er kjekt å være med å bidra, sier Svela og legger til:

– Det hadde jo vært kjekt å være trener for et lag, men også å bli bedre i fotball. Det er det som er målet mitt.

Elias Svela.

Les mer om:

Sport Karmoynytt