Solveig Hamre Johannessen hos Hillesland i Skudenes merket det godt at det var handledag.

– Det rørte meg både personlig og for lille Skudeneshavn

Skrevet av Kent Olsen
24.12.2019 08:30 - OPPDATERT 31.12.2019 08:54

Skudeneshavns befolkning tok oppfordringen og handlet i sentrum lørdag formiddag og ettermiddag.

SKUDENESHAVN: Etter at Nye Andreas Larsen annonserte at de skulle legge ned har flere engasjert seg i byens fremtid.

Tidligere i uken la Linn Therese Syvertsen ut en oppfordring på Facebook om å bruke byen lørdag, og selv om det var en noe våt start tok befolkningen oppfordringen. 

– Det rørte meg både personlig og for lille Skudeneshavn og Sør-Karmøy, forteller Solveig Hamre Johannessen inne på Hillesland.

Hun er i ferd med å ekspedere den lange køen som har samlet seg opp i innspurten.

– I dag har det jo kokt i byen. Det har vært mye folk og det har skjedd mye. Det viktigste for meg i dag er at jeg hører mennesker på din alder, min alder og andre sin alder, at en snakker om at en må huske å gå til havn, forteller hun, og fortsetter: 

– En skal ikke alltid nødvendigvis handle, selv om det er kolossalt viktig. Men at hvis en møtes i havn og har det kjekt i havn så kan det generere salg. Jeg tenker at alt må begynne her. En må tenke at en må bygge et samfunn og ha det kjekt sammen. Det har jo vært kjekt, det er ikke det, men kanskje har det vekket noe hos oss der ute.

Fikk inn lekebutikk

 I slutten av mars, etter at lekebutikken la ned, fikk de lekebutikk inn hos Hillesland. Det tror hun kan være løsningen for flere næringsdrivende i sentrum.

– Det betyr alt. Det må alle ha. Den avgjørelsen som våre unge voksne tok her på Hillesland, den har vært kolossalt viktig. Vi må være typ krambu i Skudeneshavn. Vi kan ikke rendyrke, mener Johannessen.Hilde-Gunn Melhus slo i mars butikken sin Quilte-Smia sammen med Basen.

Håper det fortsetter 

Inne hos Basen står Hilde-Gunn Melhus sammen med Harald Melhus, og flere kunder er innom for å ta en titt.

– Det har vært kjempekjekt i dag. Masse skudenesbuer har vært her i dag. Vi får bare håpe at det fortsetter – at det bare ikke er et blaff i dag, sier Hilde-Gunn.

– Vi får håpe at det går opp for folk at vi trenger dem for at det skal være butikker. Sånt som trenden har vært så har det vært skremmende, fortsetter hun, og peker på stedet lengre borti gata hun holdt hus frem til mars. 

– Vi klarer oss, men det er sikkert på grunn av at vi har slått oss sammen. Jeg var borti gata før og måtte finne på noe for å få det til. Da gjorde vi det i mars og det har bare vært positivt. Nå kan kundene finne noe for damene og noe for mennene, forteller hun.

– Tror du det er en løsning? 

– Ja, jeg måtte finne på noe, for ellers kunne jeg bare låst døra, avslutter hun.