Jarle Nilsen og Svanhild Lyngre Andersen.

Jarle Nilsen tar gjenvalg som ordfører i Karmøy

Skrevet av Kent Olsen
22.11.2018 19:52 - OPPDATERT 11.07.2019 10:17

POLITIKK: Jarle Nilsen er Arbeiderpartiets ordførerkandidat, mens Svanhild Lygre Andersen er innstilt som partiets varaordfører.

– Etter en kort prat med de nærmeste politikerne og familien min så takket jeg ja til den tilliten og den muligheten. Jeg er solt av å være en del av dette laget og gleder meg til valgkampen og en ny periode i kommunestyret, sier den nyvalgte ordførerkandidaten.

Andersen er også for første gang innstilt som varaordfører.

– Det blir spennende. Det bestemte jeg meg for å si ja til, og jeg er klar for det, sier hun.

I tillegg ble 17 år gamle Mathilde Hope Nes fra Kopervik satt opp som nummer 10 på listen.

– Det er veldig stort. Jeg har fått veldig mye tillit. Det er noe jeg vil, og politikk er noe jeg alltid har engasjert meg i fra tidlig alder, så dette er stort for meg, sier Nes, som blir 18 år i mars.

Hun har også planen for å få unge mer engasjert i lokalpolitikken.

– De fleste unge stemmer ikke når det er lokalvalg. Ofte tenker de at det ikke er politikk for dem, og at det er menn som pusher 50 som sitter i kommunestyret. Jeg vil gjerne vise at kommunestyret er noe som angår dem. Det er det som er mest nært for dem, sier hun.

I en pressemelding legger partiet ut deler av programmet:

Kolnes/Eikje/Skre: Det skal etableres nye boliger og offentlige tilbud i det attraktive området Kolnes/Eikje/Skre. Nytt VA-anlegg og ny Eikjeveg får høyeste prioritet og skal ferdigstilles i løpet av neste periode

Kulturhus: Det aktive og store kulturmiljøet i vår kommune fortjener et tidsriktig kulturhus hvor innbyggerne kan møtes for å utøve og oppleve kultur innenfor ulike sjangre og nivå. Vi ønsker å intensivere arbeidet med å etablere et tidsriktig kulturhus sentralt i kommunen.

Byutvikling

Kopervik: Kommunen skal erverve størst mulig del av havneområdet. Området skal benyttes til byutvikling. Det utlyses en konkurranse for å bestemme konsept og arealdisponering med videre

Skudeneshavn: I Skudeneshavn skal en i størst mulig grad implementere konseptet «Kompaktbyen» i byutviklingen. Et eksempel er å integrere aktiviteter på idrettsanlegget, ungdomsskolen og nye helse- og omsorgsplassen til bysenteret, parken og Søragadå.

Åkrehamn: Bygninger og uteareal på Åkra skole selges til markedsbetingelser. Skoleområdet skal brukes til sentrumsutvikling. Salgssummen skal være med og finansiere prosjekt «Nye Åkra barneskole» på tomten som allerede er ervervet til formålet.

Les mer om:

Politikk Karmoynytt