Arkivfoto: Jarle Nilsen

Jarle Nilsen gir seg i politikken - røper hemmelighet

Skrevet av Øystein Merkesvik
26.04.2018 11:29 - OPPDATERT 26.04.2018 13:29

ÅDLAND: Jarle «Utsira» Nilsen er for lengst blitt et begrep i det lokale politikk-universet som følge av at en rekke navne forviklinger mellom den tidligere ordføreren på Utsira og kollegaen på Karmøy. At de to representerer samme parti og er bosatt nær hverandre på kommunes vestkant har ikke akkurat bidratt til å gjøre saken lettere, noe vi snart får høre mer om.

Ny jobb

Men først til nyheten om at 51-åringen har gitt nominasjonskomiteen i Arbeiderpartiet beskjed om at hans tid i fylkes- og lokalpolitikken går mot slutten. Når valget om to år er overstått er også en mer enn 20 år lang politisk karriere overstått.

– Jeg har fått en del nye utfordringer og synes det er vanskelig å kombinere politikken med de nye utfordringene, sier Nilsen.

Han viser til den nye jobben han har fått som nestleder i Politiforbundet Sør-Vest, en jobb som vil kreve fulltid og mer enn det.

– Jeg kjenner at det var nok med politikk og vil satse mer på jobb og familie fremover, sier han.

Brenner for skole

Han legger samtidig ikke skjul på at han kommer til å savne det politiske miljøene og jobbe for sakene han brenner for. Særlig skolepolitikken som har preget mye av engasjementet i fylket har vært viktig gjennom alle årene.

– Å bevare den offentlige skolen har vært det viktigste. Vi må ha en felles skole der alle elevene kan gå sammen sier han engasjert.

Det siste Nilsen ønsker seg er oppdeling og sortering av barna slik at de flinkeste går i egne eliteklasser. Selv er han stolt over å ha jobbet med etablering av Karmsund Videregående skole, utbedring og utvidelse av Åkra videregående og ikke minst bygging av Sirakompasset i hjemkommunen.

– Det som er kjekt når man er med så lenge i politikken er at man får mulighet å følge prosessen hele veien. Det har vært spennende, oppsummerer Nilsen.

God utsikt

De siste årene har han sammen med kone og tre barn blitt karmøybuer etter at de tok flyttelasset med seg fra Utsira. På Ådland stortrives familien og utsikten mot havet i vest er de ekstra glade for.

– Man er Sirabu uansett hvor man bor hen. Da hjelper det at vi kan se vindmøllene på Utsira fra stuevinduet, sier han fornøyd.

Nilsen skryter samtidig av oppvekstmiljøet de har rundt seg og ikke minst omgivelsene der Åkrasanden glinser i vårsolen kun en liten rusletur fra hjemmet.

Sprek

Kanskje blir det tid til flere strandturer og muligheter til å nyte havbrisen når sakspapirene og kveldsmøter i politikken er historie om halvannet år. På CV´n har han tittelen som Rogalands sprekeste ordfører, en kåring som ble foretatt i 2011. Den gang viste skrittelleren 851.190 i løpet av en måneds tid, noe som var hakket bedre enn daværende karmøyordfører, Kjell Arvids Svendsen som kom på 2. plass med 732.000 skritt.

Fikk blomster

Den eneste konkurransen Jarle «Utsira» Nilsen har med navnebror og ordfører i Karmøy, Jarle Nilsen er antall forviklinger når det gjelder feilsending av post og telefoner til feil politiker. Men noen ganger har det også sin fordel, som da leverandøren av blomster ringte på døra med en bukett hvor det stod påskrevet «Takk for innsatsen Karmøy kommune».

– Jeg var usikker på om den egentlig var til meg eller ham. Men jeg synes at jeg hadde fortjent den så godt at jeg bare beholdt den, sier «Utsira» Nilsen med et lurt smil.