Film og TV-regissør, Pål Jackman ble intervjuet lørdag kveld på SILK-festivalen.

Jackman vurderte å spille inn «Lykkeland» på Karmøy

Skrevet av Øystein Merkesvik
04.11.2018 07:05 - OPPDATERT 04.11.2018 08:05

SKUDENESHAVN: NRK-serien «Lykkeland» som handler om oljeeventyret i Stavanger har høstet strålende kritikker og hadde mer enn 600.000 seere da første episode gikk over skjermen forrige søndag.

Regissør av serien, Pål Jackman fra Haugesund var lørdag gjest på SILK-festivalen i Skudeneshavn der han sammen med blant annet skuespiller Kristoffer Joner ble intervjuet på scenen av Asbjørn Slettemark.

På spørsmål om det hadde vært realistisk å filme deler av TV-serien i Skudeneshavn, bekrefter Jackman at byen lengst sør på Karmøy stod på ønskelisten.

– Det stod lenge om en fabrikk her, sa Jackman og la til at han hadde brukt mye tid på å lete etter gode opptakssteder på Karmøy før innspillingen.

– Jeg ble utrolig godt kjent på Karmøy. Kjørte rundt over alt og fant ut at man burde ha laget et studio her. Man har jo Nord-Karmøy hvor det er mye som minner om Russland, sa Jackman til rungende latter fra publikum på Gamle Verkstedet.

I følge Jackman ble det ingen opptak på Karmøy fordi det var for kostbart å ha filmfolkene boende her i en lengre periode. Noen scener ble det likevel fra Haugalandet i suksess-serien. Radison Blue Hotel like over kommunegrensen til Haugesund figurerer i en rekke scener i serien.

Serien «Lykkeland» sendes på NRK på søndager. Foto: NRK

 

Les alt om:

Karmoynytt