Iskaldt for Eidesvik i kjølefarten

Skrevet av appexdev
25.05.2011 09:33 - OPPDATERT 25.05.2011 11:33

Rederiet som disponerer rundt 30 kjøleskip, har vist seg å bli en svært dårlig investering for Caiano. Bare for de to siste regnskapsår har det samlede underskuddet passert en halv milliard kroner.

Resultatet for første kvartal ble 168 tusen US Dollar, opp fra negative 4,1 millioner dollar for samme kvartal i fjor. Kjølemarkedet har normalt sin toppsesong nettopp i første kvartal, og årets sesong har vært klart bedre enn fjorårets. 
 
-Vi ser en forbedring fra tidligere der vi har bedret driften med en million dollar i forhold til i fjor. Vi er likevel i et tøft marked, sier finansdirektør i Green Reefers ASA, Øystein Disch Olsrød.
 
Det er ikke et bedret marked som i første rekke forklarer resultatforbedringen fra i fjor, men snarere en salgsgevinst på vel 3,6 millioner US Dollar, som oppsto etter at hovedaksjonæren Caiano i første kvartal kjøpte Green Reefers ASA sin terminalvirksomhet.
 
-Vi ser at det er for mange kjøleskip tilgjengelig i markedet, selv om det de siste årene ikke er bygget nye skip, sier Olsrød. I tillegg er eldre skip skrapet, men markedet er fremdeles tøft.
 
-Vi forventer at det nærmer seg normal balanse i markedet i løpet av året, men det er vanskelig å forutse, sier Olsrød.  
 
Selskapet rapporterer at de i 2. kvartal har solgt ytterligere 3 skip som skrap.  -Vi vurderer fortløpende også opplag som et alternativ, sier Olsød. Dette vil blant annet være avhengig av klimatiske forhold som er med og styrer etterspørselen etter våre tjenester, sier han.